Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
MMC
|
aktualizacja

Prosty sposób na przechowywanie mięsa. Może tak stać nawet rok!

94
Podziel się:

Czy da się zakonserwować mięso inaczej niż w zamrażalniku? Owszem! Znamy jeden sposób, który może ułatwić życie.

Prosty sposób na przechowywanie mięsa. Może tak stać nawet rok!
Prosty sposób na przechowanie mięsa. (YouTube)

Kurczak przygotowany z poniższego przepisu może stać nawet 12 miesięcy. Najlepiej przechowywać go w lodówce. Później wystarczy tylko ugotować ziemniaki, przygotować surówkę i odgrzać mięso.

Sposób na przechowywanie mięsa. Składniki:

  • 4 kg mięsa z kurczaka (najlepiej udka)
  • 4 łyżeczki soli
  • czarny pieprz
  • papryka mielona
  • 4 łyżki octu
  • 4 cebule
  • pęczek pietruszki

Sposób na przechowywanie mięsa. Wykonanie:

  • Przygotuj słoiki na mięso, muszą być czyste i wyparzone
  • Mięso dokładnie umyj i osusz
  • Wrzuć mięso do miski, wrzuć wszystkie składniki oprócz cebuli i pietruszki, wymieszaj dokładnie
  • Cebulę pokrój w plasterki, a pietruszkę posiekaj
  • Na dnie słoika połóż 3-4 plasterki cebuli i łyżeczkę pietruszki
  • Mięso układaj w słoiku ciasno
  • Na górę również połóż plasterek cebuli i trochę pietruszki
  • Zakręć słoiki, włóż do większego garnka i gotuj na średnim ogniu pod przykryciem ok. 5 godzin
  • Słoiki powinny się zawekować, a po ostudzeniu w środku powinna powstać galaretka z mięsnego tłuszczu
  • Przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu maksymalnie przez 12 miesięcy
Zobacz także: Prosty przepis na pyszne bułki. Przygotujesz je błyskawicznie
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(94)
zu2909
4 miesiące temu
Chyba wojna idzie
1^&71
4 miesiące temu
Nic nowego. Ja jadłem mięso po ok 10 latach. Było zawekowane w słoikach z gumką. Było dobre i smaczne. Nie ściemniam, bo nie mam żadnego interesu aby to robić. Mięso wekowała moja nieżyjąca już 28 lat mama.
Prepers
4 miesiące temu
Stary sposób jest inny pierwszego dnia gotujemy 3 godziny odstawiamy i drugiego dnia 2 godziny gotujemy odstawiamy a 3 dnia już tylko godzinę gotujemy i tak zawekowane w chłodnej piwnicy może stać nawet kilka lat św pamięci pan Adolf Kudlinski przechowywał tak przygotowaną żywność nawet po 10 -12 lat ponoć jak wojskowe porcie mogą do 20 lat wytrzymać najlepiej to ponoć takie pokawałkowane mięso zalać szmalcem i po zakręceniu zakrętki weck gotować 3 godz 1dnia potem 2 godz 2 dnia a potem 1 godz 3 dnia
Goku
4 miesiące temu
Przecież od tego ktoś może umrzeć ludzie...
osservatore
4 miesiące temu
czy to już przepis preppersów na biedę i wojnę?
Bob
4 miesiące temu
Przygotowania do wojny?
Stermik
4 miesiące temu
Kurczak z hodowli to kiepski pomysł na weki. Lepsza będzie wieprzowinka lub dobry cielaczek. Dłużej postoi i nie popsuje się.
Edi
4 miesiące temu
mam konserwy własnej produkcji z dziczyzny stoją w suchym miejscu już ponad 5 lat -po otwarciu są bardzo smaczne--to nie te z marketu...
XXD
4 miesiące temu
przechowuj w ciemnym chłodnym miejscu a najlepiej w lodówce-)
Brawo
4 miesiące temu
5 godzin gotowania na gazie. Jakieś 56 złotych za gaz.
realista
4 miesiące temu
Spróbujcie tak zrobić z tym chemicznym drobiem, dostępnym teraz w sklepach, a po dwóch tygodniach taka ładna zielona pleśń wam wyjdzie - smacznego :)
tom
4 miesiące temu
ja robię w słoikach dziczyznę, może stać nawet trzy lata! trzeba 3 razy gotować, za każdym razem po godzince z odstępem 1 doby
To dopiero po...
4 miesiące temu
Eeee.... a ja myślałem, że lepiej iść do sklepu i kupić świeże na obiad, nie trzeba wtedy gotować przyszłego obiadu 5 godzin.
Leo Johnson
4 miesiące temu
Gorąco polecam, nie martwcie się ceną gazu, długim gotowaniem, potem zaoszczędzicie na energii elektrycznej. Skorzystałem z przepisu, kupiłem kurczaka i przygotowałem zgodnie z zaleceniami. Teraz nie zamierzam otwierać słoików, mięsko pięknie świeci.
...
Następna strona
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić