Angelika Karpińska| 

Przepis na cake pops, czyli lizaki z ciasta. Dzieci będą zachwycone!

0

Cake pops to ciasteczkowe lizaki na patyku, które podbijają serca nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ich przygotowanie jest bardzo proste i sprawia wiele frajdy.

Przepis na cake pops, czyli lizaki z ciasta. Dzieci będą zachwycone!
Przepis na cake pops, czyli lizaki z ciasta (Pixabay)

Cake pops, czyli lizaki z ciasta to pyszne smakołyki, które będą hitem każdej imprezy. Do ich przygotowania potrzebne jest dowolne suche ciasto np. biszkopt, czy babka. Możesz nawet wykorzystać resztki różnych ciast. Cake pops najlepiej udekorować czekoladą i dowolną posypką.

Przepis na cake pops. Potrzebne składniki

  • 400 g biszkoptu lub innego suchego ciasta
  • 200 g czekolady
  • 120 g mascarpone
  • 100 g nutelli
  • dowolne posypki
  • patyczki do cake pops lub do lodów

Czytaj także: Takiego dania jeszcze nie jadłeś. Przepis na zupę popcornową

Przepis na cake pops. Sposób przygotowania

  • Pokrusz ciasto
  • Wymieszaj mascarpone z nutellą
  • Wymieszaj kawałki ciasta z kremem z mascarpone i nutelli
  • Z masy uformuj małe kulki i włóż je na 2 godziny do lodówki
  • Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej
  • Wyjmij kulki z ciasta, nabij je na patyczki i obtocz w rozpuszczonej czekoladzie
  • Udekoruj wedle uznania dowolnymi posypkami
  • Przechowuj cake pops w lodówce

Zobacz także: Niezawodny przepis na ciasto bez pieczenia. Idealny deser na letnie upały

Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić