Karolina Woźniak| 

Przepis na croissanty z czekoladą. Potrzebujesz tylko 2 składników

1

Delikatne ciasto francuskie z czekoladą to idealny pomysł na pyszne śniadanie czy deser. Wykonanie croissantów z czekoladą nie zajmuje dużo czasu, a efekt jest powalający.

Croissanty z czekoladą są dobrym pomysłem na słodkie śniadanie.
Croissanty z czekoladą są dobrym pomysłem na słodkie śniadanie. (Getty Images)

Pierwszy oficjalny przepis na croissanty pochodzi aż z 1839 roku! Domowe croissanty zyskują coraz większą popularność, a te, które są z dodatkiem czekolady, podbijają serca smakoszy. Do zrobienia takiego deseru potrzebujesz niewielu składników.

Przepis na croissanty z czekoladą. Potrzebne składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 Tabliczki czekolady

Przepis na croissanty z czekoladą. Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik do 180-200 stopni Celsjusza
  • Rozwiń ciasto francuskie i rozwałkuj je
  • Wykrój z ciasta francuskiego trójkąty
  • Na każdym trójkącie ułóż kilka kostek czekolady
  • Zwiń ciasto francuskie w rogaliki
  • Gotowe rogaliki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
  • Piecz 15-20 minut w piekarniku
  • Chłodne rogaliki można posypać cukrem pudrem

I gotowe! Możesz wykorzystać różne nadzienia do croissantów. Świetnie sprawdzą się również powidła lub budyń. Rogaliki z nadzieniem świetnie sprawdzą się na śniadanie, przekąskę lub deser do kawy.

Zobacz także: Smacznego na dobry wieczór! Odc. 2: Chlebek bananowy

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić