Przepis na nietypową pastę jajeczną. Te składniki cię zaskoczą
Pasta jajeczna i kawałek świeżego pieczywa to doskonały pomysł na śniadanie. Warto spróbować tego dania w odświeżonej wersji z kilkoma nowymi składnikami i przyprawami.
Źródło zdjęć: © Pixabay
Aniela Siwek
Przepis na tę pastę jajeczną jest dziecinnie prosty. To, co ją wyróżnia spośród innych to przyprawy: chili, curry i majeranek.
Pasta jajeczna. Potrzebne składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki miękkiego masła
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- pęczek szczypiorku
- pęczek koperku
- Przyprawy: 0,5 łyżeczki ostrej papryki, łyżeczka curry, szczypta majeranku, pieprz i sól
Pasta jajeczna. Sposób przygotowania:
- gotujemy jajka, studzimy
- następnie kroimy w drobną kostkę
- siekamy szczypior i koper
- wszystko przekładamy do miski
- dodajemy majonez, musztardę, masło
- doprawiamy i wszystko bardzo dokładnie mieszamy.
Gotowe, smacznego! Jeśli spodobał ci się nasz przepis na to oryginalne śniadanie, to zobacz także, jak przygotować pyszne kotlety schabowe oraz rosół.
Przepis na pyszne schabowe. Idealne na obiad po grzybobraniu
Źródło artykułu: o2pl