Schabowy po azjatycku. Ten przepis to hit!

3

Znudziły ci się klasyczne schabowe? Oto przepis na wyjątkowe i aromatyczne schabowe po azjatycku. Gdy ich spróbujesz, już nigdy nie wrócisz do tradycyjnych.

Schabowy po azjatycku. Ten przepis to hit!
Schabowy po azjatycku. (TikTok, @arbuzazuza_)

Schabowy po azjatycku przypadnie do gustu wszystkim, którzy uwielbiają ostrą i aromatyczną kuchnię orientalną. Jeżeli planujesz podawać kotlety dzieciom, sugerujemy dodać mniej papryki ostrej i czosnku.

Przepis na schabowy po azjatycku. Potrzebne składniki:

  • 200 g schabu bez kości
  • makaron do zupki chińskiej
  • bułka tarta
  • mąka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek imbiru
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • zielona cebulka
  • sól
  • ostra papryka
  • sezam biały

Przepis na schabowy po azjatycku. Sposób przygotowania:

  • makaron z zupki chińskiej zalej wrzątkiem i odstaw na kilka minut
  • schab pokrój na dwa plastry i rozbij jak na schabowe
  • mięso posól i posyp ostrą papryką
  • w oddzielnych miseczkach przygotuj rozbite jajko z mlekiem, bułkę tartą i mąkę
  • schabowe panieruj w mące, następnie w jajku z mlekiem oraz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złocisty kolor
  • czosnek obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach
  • do czosnku dodaj starty imbir, miód, sos sojowy i wszystko razem wymieszaj
  • sos wylej na patelnię i poczekaj aż się skarmelizuje, dodaj 2 łyżki wody, a następnie dodaj odcedzony makaron z zupki chińskiej i wszystko razem wymieszaj
  • na talerz wyłóż makaron, obok pokrojony w paski schabowy i wszystko posyp sezamem i szczypiorkiem
Trwa ładowanie wpisu:tiktok
Zobacz także: Najprostsze ciasto na świecie. Przepis na amerykańską wersję babki piaskowej
Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić