Suszone grzyby w panierce wg Roberta Makłowicza. Wyjątkowa przekąska

10

Suszone grzyby w panierce to idealna alternatywa dla niezdrowych, kupnych przekąsek. Sprawdzą się jako zagryzka podczas filmowego wieczoru, na spotkaniu ze znajomymi, ale także jako przystawka do wystawnego obiadu.

Suszone grzyby w panierce wg Roberta Makłowicza. Wyjątkowa przekąska
Przepis na suszone grzyby w panierce wg Roberta Makłowicza (Getty Images, Tanjica Perovic)

Suszone grzyby w panierce z pewnością przypadną do gustu nie tylko wegetarianom. Przygotowane według przepisu Roberta Makłowicza są aromatyczne i uzależniająco chrupiące. Przekonajcie się sami.

Przepis na suszone grzyby w panierce wg Roberta Makłowicza. Potrzebne składniki

  • 100 g suszonych prawdziwków (samych kapeluszy)
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • Mąka pszenna
  • Masło
  • Olej
  • Sól
  • Pieprz

Przepis na suszone grzyby w panierce wg Roberta Makłowicza. Sposób przygotowania

  • Grzyby zalej mlekiem i mocz je przez całą noc.
  • Na następny dzień dodaj do nich trochę wody i gotuj, aż zmiękną.
  • Odsącz ugotowane prawdziwki, posól i popierz.
  • Grzyby obtocz w mące, jajku i bułce tartej.
  • Na koniec smaż grzyby na maśle z obu stron, aż uzyskają złoty kolor.

Grzyby najlepiej smakują zaraz po usmażeniu. Można jeść je samodzielnie, z ulubionym dipem lub jako dodatek do obiadu. Smacznego!

Zobacz także: Sposoby na idealne naleśniki. Całe życie robisz je źle
Autor: SSŃ
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić