o2 - Serce Internetu
Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
  • QUIZY
Wróć na
Ewelina Kolecka
|

Wegańska czekolada. Przepis na słodkości bez dodatku mleka

1
Podziel się

Weganie nie muszą rezygnować ze swoich ulubionych słodyczy. Jednym z popularnych przysmaków, które można przygotować w wersji bez produktów odzwierzęcych, jest czekolada. Na pewno posmakuje również miłośnikom tradycyjnej kuchni.

Wegańska czekolada. Przepis na słodkości bez dodatku mleka
Czekolada w wersji wegańskiej może być zdrowsza niż tradycyjna (Getty Images, nerudol)
bEqsWCut

Do przygotowania wegańskiej czekolady możemy wykorzystać nasze ulubione dodatki. Najpopularniejsze są rodzynki, wanilia, migdały albo cynamon.

Wegańska czekolada: potrzebne składniki

  • 200 g masła kakaowego
  • 200 g oleju kokosowego
bEqsWCuv
  • 100 g cukru pudru
  • wybrane dodatki
bEqsWCuB

Wegańska czekolada: sposób przygotowania

  • Rozpuść olej kokosowy w garnuszku, następnie w osobnym garnku powtórz czynność z masłem kakaowym.
  • Połącz zawartość obu garnuszków i dodaj mleko roślinne oraz dodatki. Całość dokładnie wymieszaj, żeby wszystkie składniki się połączyły.
bEqsWCuC
  • Umieść gotową masę w foremce. Jeśli jej nie posiadasz, wykorzystaj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Wstaw wegańską czekoladę do lodówki. Odczekaj 2-3 godziny, aż masa zupełnie nie ostygnie. Smacznego!

Zobacz także: Zobacz też: Brownie - gratka dla fanów czekolady
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
bEqsWCuW
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(1)
Hans Klosss
12 miesięcy temu
Nie ma czegoś takiego jak wegańska czekolada czy wegański stek. Czekolada to jasno sprecyzowana receptura i składniki. Jeśli nie ma części składowych to nie jest właściwy produkt.
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić