Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
WIP
|

Nowa restauracja Gesslera. Za cenę rosołu można ugotować cały gar

115
Podziel się:

Mateusz Gessler otworzył nową restaurację. Słynny restaurator wyjechał w góry, gdzie zajmie się kuchnią w lokalu Bergo w Szklarskiej Porębie. Niestety, astronomiczne ceny zwalają z nóg.

Nowa restauracja Gesslera. Za cenę rosołu można ugotować cały gar
Nowa restauracja Mateusza Gesslera. Za cenę rosołu można ugotować cały gar (AKPA, AKPA)

Mateusz Gessler to słynny restaurator. Prowadzi cztery restauracje w Warszawie. Oprócz tego, bratanek Magdy Gessler zasłynął nie tylko swoją kuchnią, ale też rolą jurora w programie TVN "MasterChef Junior".

Nadszedł czas na zmiany w życiu Mateusza Gesslera. Biznesmen i restaurator niedługo pojawi się na antenie Polsatu jako prowadzący show "Hell's Kitchen". Jego kolejnym zajęciem będzie dbanie o nową restaurację.

Gessler otworzył nową restaurację w Szklarskiej Porębie. "Nowy, ekscytujący projekt przede mną! Tym razem wyjeżdżam poza Warszawę, w kierunku magicznych Gór Olbrzymich" - poinformował w sieci obserwatorów.

Lokal znajduje się w Mercure Hotel Szklarska Poręba. Bergo by Mateusz Gessler to, jak czytamy na Facebooku restauracji, "reDefinicja regionalnej kuchni".

Kuchnia czerpie z dobrodziejstw smaków natury, lasów i rzek. W menu dziczyzna, grzyby, owoce leśne i ryby, dzięki którym goście poczują moc natury również na talerzu - brzmi opis lokalu cytowany przez "Plejadę".

Kosmiczne ceny w nowej restauracji Mateusza Gesslera

Choć lokal kusi piękną okolicą, nie każdy będzie mógł pozwolić sobie na wizytę w Bergo by Mateusz Gessler. Ceny, które znajdziemy menu są astronomiczne. Za talerz rosołu serwowanego przez tamtejszego szefa kuchni można by ugotować cały garnek pysznego wywaru.

Rosół od Mateusza Gesslera kosztuje 36 złotych, jak podaje "Plejada". To, co go wyróżnia i może usprawiedliwiać wygórowaną cenę, to składniki. Zrobiony jest bowiem z perliczki, a do tego pływają w nim własnej roboty kluski kładzione.

Dania główne, które mogą zamówić goście Bergo również nie należą do najtańszych. Jak podaje "Plejada" zapłacimy za nie od 48-110 złotych. Poniżej szczegółowy cennik:

  • Jesiotr pieczony w rosole z sosem cytrynowym – 86 zł
  • Linguine z truflami – 68 zł
  • Pierogi z jagnięciną w consomme – 48 zł
  • Polędwica Maitre d'Hotel – 110 zł
Zobacz także: Mateusz Gesssler w 2020 r. otworzył inną restaurację. "Mam uśmiech i to jest najważniejsze"
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(115)
Asia
2 miesiące temu
P. Magda miała restaurację we Wrocławiu wzw teatru i zbankrutowala, a tak pysznie gptuje teraz??? Fajnie się kogoś uczy.....
Kaddy
2 miesiące temu
Jesiotry pływają w górskich potokach? Nie wiedziałem. A trufle w okolicznych lasach jak pomidory na polu? No no.
Piter
2 miesiące temu
Ja wolę rosół z wiejskiej kury i swojskich jajek i mąki pszennej. Rosół żółty i makaron oraz swojskie warzywa.Geslerka i Okrasa niech się uczą! Swierzyzna Okresy to raczej starzyzna. Kupowałem i więcej nie.
ABUDABU
2 miesiące temu
Specjalnością jest rosół z kłakami Magusi
ANASTAZJA P.
2 miesiące temu
Ktos nażygał na szparagi i za to mam płacić nie Niech to zje szef
Ona41
2 miesiące temu
Najlepszy rosół to taki jak ja sobie sama ugotuje
Anna
2 miesiące temu
Na Porche też nie każdego stać I jakoś nie oburzacie się. Konsumenci są różni...
sarna
2 miesiące temu
Czy dziadek oddał ukradzione miliony za niepłacony czynsz za miejski lokal w którym prowadził restaurację .
sarna
2 miesiące temu
Rodacy nie dawajcie się oszukać . Byłem zaproszony do jadłodajni tej kucharki blondyny i powiem wam ,że jest tam równowaga , porcje mała ale ceny wielkie .
BartosZek
2 miesiące temu
Ceny podobne jak nad polskim morzem w pierwszej lepszej budo-smażalni. Nie widzę tutaj przesady co do ceny. Jeśli mnie nie stać na stołowanie się w jego lokali to wybieram inny, odpowiedni na moją kieszeń.
Smakosz
2 miesiące temu
W supermarketach sprzedają napromieniowaną cebulę. Taka cebula jest martwa, nie wyrasta w zielone liście. Tylko czy ktoś o tym informuje konsumentów?!
Artur
2 miesiące temu
Przecież tego to bym się w życiu nie chwycił nawet jakby było za złotówkę hahaha
Docent Furman
2 miesiące temu
Niech żre sam te swoje super tanie rarytasy tak jak jego tłusta ciocia Madzia...
Pyra
2 miesiące temu
Musiał bym mieć nierówno pod sufitem aby zapłacić tyle za rosół.w Szklarskiej wolę pójść do niebo w gębie super żarełko
...
Następna strona
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić