Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
ESO
|

Takie wykształcenie ma Magda Gessler. Nawet się nie spodziewacie

100
Podziel się:

Magda Gessler to jedna z najpopularniejszych restauratorek w Polsce. Mało kto jednak wie, że nie ma wykształcenia kierunkowego. Kierunek studiów, który ukończyła, będzie dla wielu sporym zaskoczeniem. Nie jest on bowiem związany z gastronomią czy biznesem.

Takie wykształcenie ma Magda Gessler. Nawet się nie spodziewacie
Magda Gessler. (Instagram)

Magda Gessler jest nie tylko znaną restauratorką, właścicielką lub współwłaścicielką kilkunastu restauracji, ale także malarką, felietonistką i autorką książek kucharskich. Od 2010 r. jest również gospodynią programu TVN "Kuchenne rewolucje".

W międzyczasie prowadziła też inne programy takie jak: "Sexy kuchnia Magdy Gessler", "Odkrycia Magdy Gessler". Była także jurorką polskiej edycji programu "MasterChef".

W 2010 r. restauratorka została wyróżniona certyfikatem przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za promocję polskich produktów.

Gwiazda TVN jest właścicielką kilku restauracji m.in. "Fukier", "Polka", "Słodki, słony", czy "Ale Gloria".

Takie wykształcenie ma Magda Gessler

Magda Gessler spędziła swoje dzieciństwo m.in. w stolicy Bułgarii Sofii oraz na Kubie, co było związane z działalnością zawodową jej ojca, który był korespondentem. W latach 60. XX w. wraz z rodziną zamieszkała w Hawanie.

Prowadząca "Kuchenne rewolucje" ukończyła XXII Liceum Ogólnokształcące im. Jose Marti w Warszawie. Następnie zamieszkała w Madrycie, gdzie ukończyła malarstwo w Królewskiej Akademii Sztuk Pięknych św. Ferdynanda. A zatem ma wykształcenie artystyczne, co dla wielu osób może być zaskoczeniem.

Magda Gessler biegle mówi w kilku językach: hiszpańskim, niemieckim włoskim, porozumiewa się też w języku angielskim i portugalskim.

Restauratorka w latach 80. XX w. wyszła za Volkharta Müllera. Z tego związku Magda Gessler ma syna Tadeusza. Po śmierci męża wróciła do Polski i drugi raz wyszła za mąż za Piotra Gesslera. Mają razem córkę Laurę. Związek jednak nie przetrwał. Obecnie gwiazda TVN związana jest z lekarzem Waldemarem Kozerawskim, który na co dzień w Toronto.

Zobacz także: Magda Gessler zapisuje kolejme karty swojej autobiagrafii: "Robiłam menu dla przeróżnych królowych"
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(100)
T.K.
miesiąc temu
Magda Gesler .to dla mnie zjawisko .fenomen .arystokracja zyciowej madrosci .dobra .zyczliwosci -uczy .bawi .rozwiazuje trudne problemy snobow Do tego jest sliczna i cudownie ubrana .Zaszczytem jest znac kogos takiego .
lolo
miesiąc temu
najładniejsza peruka w Polsce
cygan gdansk
miesiąc temu
witam! nie wszystko mi się podoba co MAGDA wyczynia przed kamerami ale fakt jest że knajpę prowadzić to nie tylko mieć szmal ale i znać się na prowadzeniu zbiorowe żywienie - ( jakieś pojęcie o gotowaniu posiłków)
Angela
miesiąc temu
babcia 7 według Ciebie to Twoje "prosciuto" to w jakim dialekcie? bo na pewno to nie język włoski
tok
8 miesięcy temu
niech zrobi porządek z wlosami
Emeryt
8 miesięcy temu
Ta Pani to jakieś rokoko. Tak się ubiera że aż oczy bolą. Jest przebrana, a nie ubrana.
gośćhiykui
8 miesięcy temu
Mam 75lat ale to nie jest mój typ
MM55.
8 miesięcy temu
A cóż to za nowina? Od kiedy p. Gessler udziela się publicznie to wiadomo, że kończyła malarstwo. Wiadomo też, że wiele lat spędziła za granicą, że jest siostrą Piotra Ikonowicza, wiadomo z kim ma dzieci z kim jest obecnie związana. Przynajmniej raz w tygodniu są jakieś informacje na jej temat, jej dzieci czy pracy.
Tomi
8 miesięcy temu
Zwykla kucharka, zaden fenomen
Hola2
8 miesięcy temu
Ciekawe czy tak biegle jak po polsku przeklina w innych językach jakie zna.
babcia
8 miesięcy temu
Prościuto to u p. Magdy włoska szynka. ktoś wie, jaki to dialekt?
MARLENA
8 miesięcy temu
Magda Gessler jest malarką z wyksztakcenia po Madryckiej Akademii Sztuk Pięknych. Słyszałam jak mówi po niemiecku hiszpansku włosku i angielsku. To nie jej wina ze knajpy po rewolucji upadają bo rewolucja niekoniecznie zawsze jest czyms dobrym patrz Rewolucja Aksamitna Październikowa czy Francuska która pochlonela więcej ofiar niz wszystkie powstania w Polsce. Poza tym rewolucja jest początkiem pewnych zmian nie ich rozwinięciem. Poczatkiem! Jesli ktoś nie umie i nie chce pracować żadna rewolucja mu nie pomoże bo ona nadaje tylko kierunek zmian i stawia poprzeczki a nie odwala cala robotę! Bo tę powinni odwalić ludzie ktorzy tej rewolucji się domagali. A jak tu wyglada? To kazdy wie. Kto nie potrafi mentalnie się przestawić ba wcześniejsze wstawanie i pracę na pełnych obrotach z radością i pasja temu żadna rewolucja nawet ta z ekspertami Francuskiej Akademii Kulinarnej od gwiazdek Michelin mu nie pomoże! Poza tym my Polacy mamy jakiś ograniczony gust kulinarny: albo w knajpie szukamy pizzy albo schabowego i pierogów mimo i z podróżujemy smakujemy i obserwujemy wciąż schaboszczak to ulubione danie i jakieś tam grzyby Moon kiełki z pora i zupa zerowa to wciąż jakaś egzotyka bo tradycja nawet w garnku najwazniejsza!!
Kruk
8 miesięcy temu
Szkoda, że nie nauczyła się kultury języka, taktu i zachowania.
a od święta?
8 miesięcy temu
który na co dzień w Toronto :)
...
Następna strona
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić