Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Karolina Sobocińska
Karolina Sobocińska | 

Winiary czy Kielecki? Makłowicz zdecydował

87

Przed świętami po raz kolejny pojawia się odwieczny dylemat Polaków - majonez Winiary czy Kielecki. Ta wojna trwa już od dłuższego czasu! A zwolenników jednego, jak i drugiego nie brakuje. A co w tym temacie ma do powiedzenia jeden z najpopularniejszych smakoszy w Polsce, Robert Makłowicz?

Winiary czy Kielecki? Makłowicz zdecydował
Robert Makłowicz (AKPA, AKPA)

Święta Wielkanocne to magiczny czas. Rodziny mogą spotkać się ze sobą, wspólnie zjeść poświęcone posiłki i spędzić wolny czas razem.

Zawsze jednak gdzieś przy stole może pojawić się problem, który Polaków dzieli nie mniej niż to, jaką rybę położyć w Boże Narodzenie na stole. Chodzi rzecz jasna o majonez.

Choć mamy szeroki wybór majonezów na rynku, od lat prym wiodą dwa. Chodzi o Dekoracyjny Winiary i rzecz jasna, Kielecki.

Ludzie co i rusz przekrzykują się, który jest lepszy, tańszy, smaczniejszy. Teraz na to pytanie odpowiedział sam mistrz kuchni - Robert Makłowicz.

Najlepszy majonez wg. Roberta Makłowicza

I w tym starciu wygrał...

Żaden z nich. Zdaniem Makłowicza najlepszy majonez to ten domowy.

W święta: domowy. Zrobienie majonezu to tylko 10 minut roboty! Potrzeba żółtka, trochę musztardy, odrobinę czosnku, jeśli ktoś chce i dobrej jakości oleju roślinnego. Należy powoli ucierać i gotowe! - powiedział portalowi "Noizz".

Dziennikarz, podróżnik i kulinarny krytyk dodał też, że próbował również wegańskiego majonezu i ten również bardzo mu smakuje. Spodziewaliście się tego? W końcu Robert Makłowicz lubi tradycję...

Z kolei redaktorzy "Faktu" postanowili rozwiązać majonezową wojnę za pomocą sztucznej inteligencji. Chat GPT jednak uznał, że taki konflikt ludzie powinni rozwiązać sami.

Obie marki są popularne na rynku polskim i oferują szeroki wybór produktów. Kielecki ma dłuższą tradycję i kojarzony jest z wysoką jakością, natomiast Winiary słyną z bogatego smaku i konsystencji - stwierdził Chat GPT.
Jeśli chodzi o skład, warto zwrócić uwagę na to, czy produkt zawiera naturalne składniki, a także na zawartość tłuszczu i cukru. Ostateczna decyzja, który majonez jest lepszy, zależy od indywidualnych preferencji smakowych i innych kryteriów, takich jak cena i dostępność - dodał.

Karolina Sobocińska, dziennikarka o2.pl

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Które z określeń najlepiej opisują artykuł:
Wybrane dla Ciebie
Jasne stanowisko Norwegii w sprawie Ukrainy. "Nie możemy na to pozwolić"
Zaskakujące odkrycie. Porzucona trumna na ulicy
Rosyjskie media reagują na konferencję w Monachium. Piszą o Chaosie
Biebrzański Park Narodowy sprzedaje koniki polskie
"Korytarz ryzyka". Jest dziewięć państw, gdzie może uderzyć YR4
Aryna Sabalenka na szczycie rankingu WTA. Złe wieści dla Świątek
Musk po raz 13-ty został ojcem? Reakcja miliardera
300 zł za kg albo mandat. Rozkręca się sezon, leśnicy ostrzegają
Przyszłość Ukrainy w NATO? Polacy zabrali głos
Antonio Costa: "Rosja stanowi globalne zagrożenie"
Niespodziewany gość na tarasie. Był przestraszony, szczerzył zęby
Generał o negocjacjach pokojowych. "Nie może zabraknąć głosu państw europejskich"
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić