Biznes Roberta Lewandowskiego opóźniony. Wielkie otwarcie wiosną lub latem
Przystosowywanie zabytkowych budowli do potrzeb nowoczesnej restauracji to podstępna inwestycja, bo nie wiadomo, ile tak naprawdę zajmie remont. To podobno dodatkowe, nieprzewidziane prace są powodem opóźnienia otwarcia restauracji, którą tworzy m.in. Robert Lewandowski.
Money.pl informuje, że lokal na terenie Browarów Warszawskich ruszy wiosną lub latem, a nie jak zapowiadano wcześniej, na przełomie września i października tego roku.
Co jeszcze wiemy o nowym biznesie napastnika Bayernu?
Restauracja zajmie całą Warzelnię, największy zachowany fragment dawnego kompleksu piwowarskiego. Inwestycja Lewego i jego wspólników - Jacka Trybuchowskiego, menedżera z branży gastronomicznej oraz Jerzego Krzanowskiego, jednego z najbogatszych Polaków - będzie miała ponad 1,3 tys. mkw.
Czytaj też:
Lokal będzie zajmował dwa poziomy. Na pierwszym znajdzie się restauracja i bar sportowy, na drugim mają być organizowane eventy prywatne i biznesowe.
Restaurator o cenach nad morzem. "200 zł za rybkę to lekka przesada"
Lokal ma serwować kuchnię europejsko-amerykańską. O menu zadba Tadeusz Müller, syn znanej restauratorki Magdy Gessler.
Rewitalizacją obiektów po starej warzelni zajmuje się Echo Investment. Firma informuje, że główne roboty budowlane zbliżają się do końca, a w październiku rozpoczną się prace wykończeniowe.
W restauracji znajdzie zatrudnienie około 70-100 osób. Rekrutacja rozpocznie się w grudniu lub na początku przyszłego roku.
Warszawski lokal to niejedyny biznes gastronomiczny Roberta Lewandowskiego.