Wielkanoc w wersji deluxe. Ceny u Magdy Gessler zwalają z nóg
Nie od dziś wiadomo, że za smakołyki od Magdy Gessler trzeba zapłacić naprawdę sporo. Ci, którzy chcą się zaopatrzyć u niej w wielkanocne potrawy, będą musieli głębiej sięgnąć do kieszeni. Jest drogo!
Niejednokrotnie twierdzono, że Magda Gessler przesadza z cenami. Restauratorka tłumaczyła, że ma to związek z tym, że stawia na jakość i lokalne produkty, które też regularnie drożeją.
Oferta wielkanocna od Magdy Gessler jest dostępna na stronie restauracji "u Fukiera". Można tam stworzyć własny zestaw wielkanocny.
Czym właściwie jest wolność słowa? Czy potrzebne nam są regulacje?
Wybór jest naprawdę spory. W ofercie pojawiły się zarówno przystawki czy dania główne, jak i desery. "Super Express" skomponował przykładowe zestawienie, na które trzeba wydać... 1200 zł (dwie osoby).
Wielkanoc. Szokujące ceny u Magdy Gessler
Co znalazło się we wspomnianym zestawieniu?
Wybraliśmy m.in. białą kiełbasę cielęco-wieprzową (0,5 kg za 20,95 zł), jajka faszerowane (5 połówek za 35 zł), żurek (900 ml za 47,62 zł), schab pieczony ze śliwką (0,5 kg za 55 zł), mazurka z białą czekoladą (60 zł), kurczaka po polsku z wątróbką i chałką (95 zł), ćwikłę (235 ml za 14,29 zł). Mało tego - sam chleb Magdy na zakwasie z mąki żytniej kosztuje 35 zł za 1 kg - pisze "SE".
Są też gotowe zestawy z potrawami wybranymi przez Magdę Gessler. One jednak również nie są zbyt tanie. Ci, którzy chcą przeżyć Wielkanoc z daniami od słynnej restauratorki, muszą być przygotowani na ostry cios wymierzony w domowy budżet.