aktualizacja 

Chciał drinka bez lodu. Nagranie z reakcją barmanki ma już 10 mln odsłon

104

Jemima June pracuje jako barmanka w Nashville. Na swoim koncie na TikToku dzieli się tym, jakie sytuacje spotykają ją w pracy. Jedna z nich wywołała falę komentarzy, a nagranie wirusowo rozniosło się po sieci.

Chciał drinka bez lodu. Nagranie z reakcją barmanki ma już 10 mln odsłon
Barmanka nie miała litości dla klienta (TikTok)

"Tequilla żurawinowa, bez lodu"

Na nagraniu z 26 lutego widać, jak klient prosi Jemimę o zrobienie mu "tequilli żurawinowej, bez lodu". Barmanka przystępuje do użycia dozownika, w którym znajduje się sok żurawinowy, a klient powtarza "bez lodu".

Kobieta pokazuje mu szklankę, aby potwierdzić, że przecież nie ma w niej lodu.

Chcesz podwójną Tequillę Cranberry? Bo to, że zamawiasz ją bez lodu nie oznacza, że dostaniesz więcej alkoholu - oznajmia barmanka.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Kolejna branża w kryzysie. Niemcy skarżą się na brak pracowników

Później nagranie wygląda, jakby klient kłócił się z Jemimą, a ona dobitnie powtarza "podwójna oznacza, że dostaniesz więcej alkoholu".

Trwa ładowanie wpisu:tiktok

Zaledwie 28-sekundowe nagranie ma już ponad 10 mln wyświetleń i przeszło 50 tys. komentarzy.

Internauci podzieleni

Nikogo zapewne nie zdziwi fakt, że w komentarzach pojawiły się dwa obozy - tych, którzy mają doświadczenie w szeroko pojętej branży gastro, w tym w barmaństwie oraz tych, którzy zwykli występować w charakterze klientów.

Kiedy mówię, że ilość alkoholu będzie taka sama i czy to w porządku, klienci odpowiadają "tak", a później wściekają się, że jest taka sama ilość - przyznał jeden z barmanów.
Ja zawsze używam linijki i mówię im "musisz zapłacić więcej, żeby dostać więcej". Zwykle to ich ucisza - dodał następny.

Jednak nie brakowało też osób, którzy stanęli po stronie klienta.

Czasami po prostu chcemy więcej drinka, a nie więcej alkoholu - zauważył jeden, uświadamiając Jamimie, że mogła po prostu dolać więcej soku żurawinowego.
Jeśli barman nie robi mi drinka tak, jakbym chciał, to po prostu nie daję mu napiwku - dodał następny.

Niektórzy doświadczeni barmani w komentarzach zaznaczali, że lód jest konieczny, aby drink utrzymał temperaturę, w jakiej powinno się go serwować.

Autor: EWS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić