ESO

Xi Jinping przemówił. Oświadczenie prezydenta Chin ws. koronawirusa na świecie

Podziel się

Prezydent Chin Xi Jinping powiedział we wtorek, że jego kraj podjął konkretne wysiłki, by pomóc uratować dziesiątki milionów istnień ludzkich na całym świecie podczas pandemii. Polityk zapewnia, że Chiny od początku działały w otwarty i przejrzysty sposób w związku z pandemią koronawirusa.

Xi Jinping przemówił. Oświadczenie prezydenta Chin ws. koronawirusa na świecie
Prezydent Chin Xi Jinping (PAP)
bCZICZdx

Prezydent Chin Xi Jinping oświadczył 8 września, że ​​Pekin działał w sposób otwarty i przejrzysty w sprawie pandemii COVID-19. Przemawiając na ceremonii poświęconej lekarzom walczącym ze śmiercionośnym wirusem, chiński prezydent powiedział, że jego kraj odegrał decydującą rolę w działaniach powstrzymujących rozprzestrzenianie się wirusa przez rządzącą partię komunistyczną.

Chiny pomogły ocalić życie dziesiątek milionów ludzi na całym świecie swoimi praktycznymi działaniami, pokazując szczere pragnienie budowania wspólnej przyszłości i społeczności dla ludzkości” - powiedział Xi podczas ceremonii wręczenia nagród dla lekarzy.
bCZICZdz

Xi Jinping powiedział, że Chiny są pierwszym tak dużym krajem, który powrócił do wzrostu gospodarczego w czasie pandemii. Jak przemawiał, fakt ten świadczy o silnych zdolnościach i witalności tego kraju.

Tymczasem Stany Zjednoczone, Australia i inne kraje wielokrotnie naciskały na ogłoszenie Chin jako epicentrum pandemii koronawirusa. Przeciwstawiając się tym oskarżeniom Xi Jinping powiedział, że Chiny działały w sposób otwarty i przejrzysty od początku trwania pandemii.

bCZICZdF

Wystawna ceremonia odbyła się w Wielkiej Sali Ludowej w Pekinie. Uroczystość rozpoczęła się od minuty ciszy dla tych, którzy stracili życie przez koronawirusa. Prezydent Chin wręczył również złote medale "bohaterom" medycyny na oczach setek bijących brawa delegatów.

W Chinach wykryto do tej pory 90078 zakażeń koronawirusem. 4732 osób zmarło z powodu COVID-19.

Koronawirus w Polsce. Andrzej Sośnierz gani lekarzy rodzinnych. "Dość biernie się zachowywali"

bCZICZea
dużyMa
3 tyg. temu
bardzo Chiny pomogły!!! sprzedały, chyba już miliardy, na nic nieprzydatnych maseczek i rękawiczek, że pseudorespiratorowym złomie nie wspomnę. są wyjątkowo transparentne.
3 tyg. temu
Wszystkie liczby podawane przez Chińczyków należy pomnożyć przynajmniej dziesięciokrotnie, a może i stukrotnie. Tego świat nigdy się nie dowie.
Stopściemie
3 tyg. temu
Rok w rok w naszym kraju zachorowania na zwykla grype sezonowa to rzad wielkosci - oficjalnie - od miliona do dwoch milionow osob, od 3 z hakiem do ponad 6% ogolu spoleczonosci polskiej. W praktyce, bo gora co drugi z grypa idzie do lekarza, choruje na grype w Polsce, rok w rok, ze trzy - cztery miliony osob. I statystyczna smiertelnosc na zwykla grype sezonowa to jakies srednie 0,3%, tak wiec rok w rok w naszym kraju, na zwykla grype, umiera okolo 90 tysiecy osob, czasami mniej, czasami wiecej. Sa to najczesciej ludzie starzy, albo ludzie z innymi chorobami, ktorych jakby nie grypa, to wykonczyloby co innego. Tak bylo, jest i bedzie, grypa sezonowa jest starsza, nic homo sapiens, bo i ludzie pierwotni i ich przodkowie na nia chorowali i smiertelnosc na nia byla o wiele wyzsza, z oczywistych powodow. Tym, czym nas strasza, to nic innego, jak zwykla, typowa grypa sezonowa, ktora grupa cwaniakow, trzesacych calym swiatem, ponumerowala a nastepnie sterroryzowala nia caly swiat, by zalatwic swoje brudne, krwawe interesy. Smiertelnosc na ten straszny "covid" stanowi wg oficjalnych danych, nie wiecej, niz 2% ogolu zgonow, ktore rok w rok maja miejsce z powodu "normalnej" grypy. Tak samo przedstawia sie i zachorowalnosc na tego diabolicznego "covida" - nie wiecej, jak 2% ogolu zachorowan na grype. Tak to sie ma, obywatele. Ale efekt osiagneli - gospodarka swiatowa wyhamowana, a najwieksza tego ofiara sa Chiny. I tak to mialo byc.
bCZICZeb
GOść
3 tyg. temu
Tak Chiny pomogły sprzedając światu zarazę ? Pomogły ratować czyżby rozdawały maseczki za friko .Znalazły lek ? To jakieś kpiny .To komunistyczna partia Chin jest winna rozprzestrzenieniu się tego wirusa utajniając na początku że to groźny wirus , nie wstrzymując jego rozprzestrzenianie się po świecie , to fakty .
kyuk
żółte i czerwone źle mi się kojarzy
Najnowsze komentarze (28)
M1306
3 tyg. temu
Powinni przeprosić za stworzenie potwornego wirusa i naprawić szkody
txt
3 tyg. temu
Zbrodnicza organizacja kierowana przez xijinpinga musi zostać zniszczona. Nie możemy już finansować sił zbrojnych KPCh. Należy bezwzględnie nie patrząc na koszty zerwać stosunki dyplomatyczne i gospodarcze z kłamliwą komunistyczną partią. Oraz zerwać kontakty z państwami wspierającymi reżim komunistyczny. To jest wymóg gwarantujący bezpieczeństwo obywateli Polski. Jeżeli PiS tego nie zrobi poprowadzi ludzi do komór gazowych chińskich obozów koncentracyjnych.
swojak
3 tyg. temu
Chiny zapłacą za tego wirusa. Każdy Polak może o odszkodawania zgłaszać się do międzynarodowego trybunału który będzie sądził komunistyczne chiny w Norymberdze.
smn
3 tyg. temu
A u nas Ziobro wprowadził więzienie dla lekarzy do 8 lat.i tym się róznimy od Chińczyków.tam medale ,tu areszt.kochany minister ,ulubieniec prawicy.
._.
3 tyg. temu
Adrian znał nr telefonu do prezydenta Chin, ale do prezydenta Warszawy już nie, co sam przyznał.
Irir
3 tyg. temu
Nie wierze w jego ani jedno słowo. Bełkot
bCZICZdT
GOść
Robin
Bełkot propagandy
kyuk
żółte i czerwone źle mi się kojarzy
danielspaniel
hahahah serio? iksde
Gosci
3 tyg. temu
Co to jest 90 tyś zarazen, a na grypę ile było?
Hin
3 tyg. temu
To, co się teraz dzieje, to tzw. „strzyżenie owiec” czyli sztucznie wytworzony kryzys aby banksterzy mogli za grosze przejąć zadłużone, bankrutującej firmy. Jeśli chodzi o wirusa, to na targu w Wuhan wypuścił go amerykański agent. Po co? Już trzy osoby w komentarzu bardzo dobrze to wyjaśniły.