aktualizacja 

Burger Drwala czy Burger Rywala? Internauta: "Ostatni raz zjadłam"

24

Marcin Kruszewski to prawnik, który udziela na TikToku porad prawnych. Tym razem porzucił na chwilę swoją profesję i wziął na tapet... fast-foodowe jedzenie. Zrobił autorską recenzję Burger Drwala i Burger Rywala. Internauci mieli jednak podzielone zdania. "Smakowało jak trociny" - pisała jedna osoba.

Burger Drwala czy Burger Rywala? Internauta: "Ostatni raz zjadłam"
Porównał Burger Drwala z Burgerem Rywala. (TikTok, @prawomarcina)

Przypomnijmy. Burger Drwala to prawdziwy hit od McDonald's. Kanapka każdego roku w okresie jesienno-zimowym wchodzi do menu restauracji. Składa się na nią: kotlet wołowy, plaster sera w panierce i chrupiący bekon. Do tego oczywiście nie może zabraknąć: sałaty, sosu, prażonej cebulki i specjalnej, puszystej serowo-bekonowej bułki.

W tym roku Burger Drwala ma jednak sporą konkurencję. Otóż w ofercie MAX Burgers Polska od 15 listopada br. pojawił się Burger Rywala. Kanapka ta zawiera m.in.: kotlet wołowy, ser cheddar i panierowaną mozzarellę.

Porównał Burger Drwala z Burgerem Rywala. Internauta: "Smakowało jak trociny"

Wiele osób zdecydowało się przetestować obie bułki z fast-foodów. Tak też zrobił prawnik Marcin Kruszewski z kanału @prawomarcina. Kupił Burger Rywala z bekonem i Drwala z żurawiną, aby były do siebie najbardziej podobne.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: "Pojedynek gigantów". Wielki test frytek z sieci fast-food
Burger Drwala czy może Burger Rywala? Która z tych kanapek wypada lepiej? Max Burgers mówi, że zrobił to lepiej. No, ale też drożej - wyjaśniał Marcin Kruszewski.

"Za Burgera Rywala zapłacimy 26,45 zł, a za Burgera Drwala niecałe 25 zł (...). Burger Rywala wygląda - moim zdaniem - ładniej (...). Trudno wybrać mi zwycięzcę, bo oba burgery są dobre dla tych, którzy lubią takie fast-foodowe jedzenie" - mówił.

Mam wrażenie, że Burger Drwala to jest po prostu smak i klasyka, którą kojarzymy od lat. Burger Rywala wydaje mi się, że składniki są lepszej jakości, mięso - dużo bardziej wilgotne, a dodatki (takie jak cebula czy żurawina) wyglądają bardziej restauracyjnie - dodawał.

Wideo spodobało się internautom. Z chęcią zostawiali pod nim swoje komentarze. "Mięso z Drwala smakowało jak trociny. Pierwszy i ostatni raz zjadłam" - pisała jedna osoba. "Za 25 zł to sobie dużego kebaba kupię" - wskazywała kolejna. "Nie jem i nie rozumiem fenomenu" - wtórowała inna.

Uwielbiam czas, w którym żyjemy. Mogę od tej samej osoby na TikToku otrzymać porady prawne i recenzje burgerów - dodawał pewien internauta.
Trwa ładowanie wpisu:tiktok
Autor: PŁA
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić