aktualizacja 

Do tego majonezu nie dodaje się jajek. Jest przepyszny

8

Masz już dość stania przy sklepowych półkach i decydowania, który majonez kupić? I te odwieczne wojny - "Dekoracyjny" czy "Kielecki". O zgrozo! Ale teraz usiądź spokojnie. Mamy dla Ciebie przepis, który raz na zawsze rozwiąże twoje problemy. Domowy majonez bez jajek jest przepyszny i szybki w przygotowaniu!

Do tego majonezu nie dodaje się jajek. Jest przepyszny
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Majonezów w sklepach jest od groma i ciut ciut. Co drugi to lepszy i co trzeci to tańszy. Jeśli jednak masz już ich dość, mamy dla ciebie rozwiązanie.

Przepis na domowy majonez jest banalnie prosty i szybki. W dodatku do jego przygotowania nie potrzebujesz jajek, więc jest całkowicie wegański. To doskonała opcja dla osób, które mają uczulenie na nabiał.

W dodatku jego smak jest nieziemski. Nie od dziś wiadomo, że to co domowe, smakuje najlepiej. Palce lizać!

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Banalny przepis na zupę ziemniaczaną. Zrobi ją także amator

Domowy majonez. Składniki

  • 200 ml oleju rzepakowego
  • 100 ml mleka 3,2 %
  • łyżka musztardy sarepskiej
  • 5 kropli soku z cytryny
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz

Domowy majonez. Sposób przygotowania

  • Do wysokiego wąskiego naczynia wlej mleko i olej.
  • Składniki miksuj blenderem ręcznym do momentu, aż masa zacznie gęstnieć.
  • Następnie dodaj musztardę, sok z cytryny, cukier, sól i pieprz. Ponownie uruchom blender.
  • Zmiksuj składniki do połączenia.
  • Domowy majonez bez jajek jest gotowy do jedzenia!

Koniec roboty. Smacznego!

Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić