Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
ESO
|
aktualizacja

Dodaj do mizerii jeden nietypowy składnik. Będą błagać o dokładkę

21
Podziel się:

Mizeria to idealny dodatek do wielu dań mięsnych i nie tylko. Aby nie znudził ci się jej smak możesz ją przygotować nieco inaczej niż zwykle. Wystarczy dodać jeden sekretny składnik.

Dodaj do mizerii jeden nietypowy składnik. Będą błagać o dokładkę
Nietypowy przepis na mizerię (@SzefowaKuchni, TikTok)

Przepis na nietypową mizerię pojawił się na profilu @SzefowaKuchni na TikToku. Nagranie ma już setki tysięcy odtworzeń. Autorka przepisu przekonuje, że mizeria z dodatkiem sekretnego dodatku, jakim jest ogórek konserwowy sprawia, że sałatka smakuje jeszcze lepiej niż zwykle.

Mizeria to świetny dodatek do dań obiadowych, ale i nie tylko. Wyśmienicie pasuje do potraw z grilla. Jej klasyczna wersja może się jednak znudzić. Dlaczego więc nie zaskoczyć domowników pyszną mizerią z nietypowym dodatkiem? Spróbujcie sami, a nie pożałujecie. Nie pozostaje nic innego, jak życzyć smacznego!

Przepis na nietypową mizerię. Potrzebne składniki:

  • 1 ogórek szklarniowy lub trzy gruntowe
  • 1 ogórek konserwowy
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sok z cytryny
  • czosnek granulowany
  • pieprz
  • sól
  • świeży szczypiorek

Przepis na nietypową mizerię. Sposób wykonania:

  • świeży ogórek pokrój w cienkie plasterki, posyp odrobiną soli, wymieszaj i odstaw na 15 minut
  • po tym czasie odciśnij ogórki z soku
  • ogórek konserwowy pokrój w plasterki
  • w oddzielnej miseczce przygotuj sos - wymieszaj dokładnie śmietanę, majonez, musztardę, sok z cytryny, sól, pieprz i czosnek
  • do salaterki wrzuć dwa rodzaje ogórków, sos i świeży szczypiorek
  • wszystko dokładnie wymieszaj
  • mizerię podawaj do obiadu
Zobacz także: Błyskawiczny przepis na brownie. Sekretem jest jeden składnik
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(21)
Beata
miesiąc temu
Czosnek granulowany? Bee
Ana
miesiąc temu
Najlepsza mizerią to pokrojone w talarki świeże ogórki z dodatkiem śmietany lub jogurtu greckiego i koperku. Żadnej soli, pieprzu, octu, cukru, itp.
Dnoooo
miesiąc temu
Debilizm, jak wszędzie w Polsce🤮🖕
Maria
miesiąc temu
To już nie jest mizerna tylko jakaś sałatka z ogórków .
Babka piaskow
miesiąc temu
Jeżeli świeże ogorki to tylko z cebulką i śmietaną
Kawoszka
miesiąc temu
To już nie jest mizeria. Zmieńcie nazwę.Nie łamcie tradycji.
Gilgamesh
miesiąc temu
W życiu próbowałem przeróżnych przepisów, ale te tradycyjne są najlepsze. U mnie w domu dodaje się do mizerii trochę cukru. Robiła tak nasza cala rodzina. Pycha
jolajola
miesiąc temu
Pomijając już składniki w tej sałatce, nie wiem jak może smakować taki rozciapciany ogórek. Nigdy nie zostawiam ogórka, żeby zmiękł, bo przestaje być chrupiący, a staje się gumowaty. Owszem, dla dzieci i dla osób starszych czy mających problem z gryzieniem będzie ok, ale smakowo to nie to samo co świeży, chrupiący ogórek.
Ddd
miesiąc temu
Ja dodaję cebule
Smakosz
miesiąc temu
Autor tego " innowqcyjnego" przepisu zapomniał o keczupie, awokado i grzybach.
magdamagda
miesiąc temu
To już nie jest prawdziwa mizeria!!! Ogórek konserwowy, czosnek - owszem, ale nie nazywaj tego mizerią. Nie psuj najlepszych przepisów
Jeżyk
miesiąc temu
To nie jest mizeria!!! Może dobra ale nie mizerna!!!
Kóhasz
miesiąc temu
Super to niezdrowe. Pozbywanie się soku z ogórków, który jest bogaty w dole mineralne jest niemądre. Ponadto takie odciśnięte ogórki są trudniej strawne i zalegają na żołądki. Może odbijać się nimi i pół dnia. Najlepsza mizeria to rozdrobnione ogórki, sól pieprz do smaku, nieco zielonej cebulki, czosnku i koperku oraz śmietana (jogurt?). Taka à la tzatziki.
Lolo
miesiąc temu
Bedom błagać o papir
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić