Doskonałe na obiad i na deser. Przepis na racuchy ziemniaczane
Doskonałe na słodko i w wersji wytrawnej. Proste, szybkie i niezwykle smaczne. To też jedno z ulubionych dań dzieci!
Źródło zdjęć: © YouTube
Choć wcale nie są fit, to ich smak rekompensuje te wszystkie nadprogramowe kalorie. Możesz w zależności od preferencji zrobić je na słodko lub na ostro. Doskonale nadają się i na obiad i na przekąskę.
Racuchy ziemniaczane. Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 1 cebula
- 4 jajka
- 2-3 łyżki mąki
- 2 łyżki bułki tartej
- olej
- 100 g sera żółtego twardego
- sól
- pieprz
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Racuchy ziemniaczane. Wykonanie:
- Ugotować ziemniaki i zetrzeć na tarce.
- Dodać pokrojoną drobno cebulę, 2 jajka i tarty ser.
- Wszystko doprawić i dobrze wymieszać.
- Uformować racuchy ziemniaczane, maczać w jajku i bułce tartej i smażyć.
Źródło artykułu: o2pl