Aldona Brauła
Aldona Brauła| 

Idealny przepis na danie na grilla. Papryka faszerowana

2

Faszerowana papryka to przepyszne, a przede wszystkim zdrowe danie. Będzie doskonałym urozmaiceniem każdego grilla

Zdrowe, proste i smaczne danie
Zdrowe, proste i smaczne danie (YouTube)

Trwa sezon na grilla. Doskonałym przepisem, który się sprawdzi w tym czasie jest papryka faszerowana. Zdrowe, proste i smaczne danie.

Przepis faszerowaną paprykę. Potrzebne składniki

  • 6 dużych papryk
  • 3-4 łyżki sosu pomidorowego
  • 2 pomidory
  • 4 łyżki kaszy kuskus
  • 20 dag sera feta
  • 10 g sera żółtego
  • 1 duża cebula
  • bazylia
  • sól
  • pieprz

Przepis faszerowaną paprykę. Sposób przygotowania

  • Kaszę kuskus zalać wrzątkiem (wedle przepisu na opakowaniu). Kiedy będzie gotowa dodać sos pomidorowy
  • Każdą paprykę wydrążyć i dokładnie oczyścić
  • Cebulę i pomidory drobno posiekać, następnie lekko podsmażyć
  • Do kaszy z sosem pomidorowym dodać pomidory z cebulką, ser feta, ser żółty i posiekaną bazylię
  • Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem
  • Papryki napełnić przygotowanym farszem i zawinąć w folię aluminiową
  • Piec na grillu około 30-40 minut
  • Jeśli nie masz grilla, papryki można też przygotować w piekarniku

Smacznego! Jeśli spodobał ci się ten przepis, to spróbuj także także przepysznych żeberek z grilla oraz domowych ciasteczek oreo.

Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić