Kurczak w panierce z czipsów. Ten przepis wygrywa wszystko

7

Ten pomysł na kurczaka podbił sieć błyskawicznie. Sekretem jest dość niestandardowa panierka. Sekretnym składnikiem są czipsy.

Kurczak w panierce z czipsów. Ten przepis wygrywa wszystko
Kurczak w panierce z czipsów. (Pixabay)

Jak przygotować doskonałego kurczaka innego niż zwykle? Wystarczy opakowanie ulubionych chipsów. Panierka z nich nie tylko sprawia, że mięso obtoczone jest w chrupiącej powłoce, ale również odciąża nas z potrzeby doprawiania dania. Ten przepis podbił sieć, też musisz spróbować!

Kurczak w panierce z czipsów. Składniki:

  • Pierś z kurczaka
  • 300 g czipsów cebulkowych lub paprykowych
  • jajko
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz, czosnek w proszku

Kurczak w panierce z czipsów. Wykonanie:

  • Pierś z kurczaka pokrój w drobniejsze paseczki
  • Jogurt wymieszaj z jajkiem, czosnkiem, solą i pieprzem
  • W jogurcie zamarynuj kurczaka, odstaw do lodówki na godzinę
  • Czipsy drobno pokrusz
  • Kurczaka obtocz w czipsach
  • Piecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut

Smak czipsów możesz wybrać dowolny. Kurczak najlepiej smakuje z keczupem lub sosem czosnkowym.

Zobacz także: Pierś z kurczaka z boczkiem i sosem z suszonych pomidorów
Autor: MMC
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić