Na lepsze trawienie po świętach. Żołądek ci za to podziękuje

3

Po świątecznym jedzeniu warto zadbać o trawienie. Najlepszym sposobem na to będzie kompot z suszu. Roboty niewiele, bo może gotować się w "międzyczasie", a żołądek za niego podziękuje.

Na lepsze trawienie po świętach. Żołądek ci za to podziękuje
Kompot z suszu (YouTube)

Kompot z suszu na świątecznym stole staje nie bez powodu. Przy takiej ilości jedzenia nawet najmocniejsze żołądki potrzebują wsparcia. Z pomocą przychodzi niezastąpiony kompot z suszu. Aromatyczny, smaczny i zdrowy. Gotuje się sam, więc bez problemu można wstawić go między jednym a drugim smażeniem ryby.

Przepis na kompot z suszu. Składniki:

  • suszone śliwki
  • suszone jabłka
  • suszone morele
  • suszona gruszka
  • pomarańcze
  • goździki
  • cynamon
  • miód

Przepis na kompot z suszu. Wykonanie:

  • Suszone owoce zalej gorącą wodą, odstaw na parę godzin, by napęczniały
  • Po tym czasie dodaj pokrojoną w plastry pomarańczę, goździki i cynamon
  • Całość gotuj w wodzie po owocach ok. 30 minut
  • Na koniec dosłodź miodem
Zobacz także: Jak odchudzić świąteczne potrawy? KOMPOT
Autor: MMC
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić