Placki ziemniaczane wg Makłowicza. To sprawi, że będą chrupiące

55

Robert Makłowicz na swoim kulinarno-podróżniczym kanale na YouTube pokazał, jak przyrządza wyśmienite i chrupiące placki ziemniaczane. Jak się okazuje, przepis mistrza jest bardzo prosty. Wystarczy zastosować się do tych kroków.

Placki ziemniaczane wg Makłowicza. To sprawi, że będą chrupiące
Robert Makłowicz na kanale kulinarno-podróżniczym na YouTube pokazał, jak przyrządza wyśmienite i chrupiące placki ziemniaczane. (Pixabay, Instagram)

Popularny kucharz i podróżnik Robert Makłowicz wybrał się ostatnio na Podlasie. Nie od dziś wiadomo, że Podlasie słynie z dań ziemniaczanych, dlatego kucharz postanowił pokazać swoim widzom, jak przygotowuje placki ziemniaczane. Jak podkreśla Makłowicz, najważniejsze jest, by ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. "To powinny być włókna, powinno się tę ziemniaczaną chrupkość czuć" - podkreśla Makłowicz.

Przepis na placki ziemniaczane wg Makłowicza. Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków - najlepiej z Podlasia!
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki
  • 1 mała cebula
  • sól gruboziarnista do smaku
  • olej do smażenia

Przepis na placki ziemniaczane wg Makłowicza. Wykonanie:

  • Ziemniaki i cebulę obrać.
  • Następnie zetrzeć je na tarce o dużych oczkach.
  • Dodać jajko, mąkę i doprawić solą.
  • Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złocisty kolor.


Robert Makłowicz podaje placki ziemniaczane z sosem z prawdziwków!

Zobacz także: Inspiracja na sernik na zimno. Miłośnicy Raffaello będą zachwyceni
Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić