Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
BA
|

Przepis na sernik z wiaderka. Lekki i puszysty deser

11
Podziel się:

Najlepszy przepis na sernik z wiaderka, który zawsze się udaje. Nie potrzebujesz do tego żadnych niezwykłych składników, a zasmakuje naprawdę wyśmienicie. Poniżej krok po kroku tłumaczymy jak go upiec.

Przepis na sernik z wiaderka. Lekki i puszysty deser
Sernik z wiaderka (Flickr)

Pyszny serek z wiaderka, miękkie ciasto i zapach wanilii - z tym się kojarzy doskonały sernik. W dodatku jest bardzo prosty w przygotowaniu, a na pewno zasmakuje Tobie, Twojej rodzinie i przyjaciołom. Poniżej krok po kroku tłumaczymy, jak zrobić pyszne ciasto. Pamiętaj, aby po upieczeniu zostawić ciasto do wystygnięcia w piekarniku.

Pyszny sernik z wiaderka. Składniki:

Do ciasta potrzebujesz:

  • 3/4 kostki margaryny
  • 4 żółtka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki pszennej tortowej
  • 3 łyżki cukru

Do masy serowej potrzebujesz:

  • 1 kg sera z wiaderka
  • 3/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 3 budynie śmietankowe po 40 g 
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 cukier waniliowy
  • 6 żółtek (białka odkładamy)

Do piany potrzebujesz:

  • białka
  • 1,5 szklanki cukru

Pyszny sernik z wiaderka. Wykonanie:

  • Wszystkie składniki na ciasto miksujemy.
  • Blaszkę smarujemy tłuszczem, nie wysypujemy bułką tartą.
  • Wykładamy ciasto.
  • Żółtka ucieramy wraz z cukrem waniliowym, dodajemy ser, następnie budynie, oliwę i na końcu mleko, dokładnie miksujemy.
  • Białka miksujemy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy 1,5 szklanki cukru (można dać troszkę mniej)
  • Miksujemy do rozpuszczenia cukru.
  • Pianę dodajemy do masy serowej i dokładnie mieszamy, ale delikatnie.
  • Wylewamy na ciasto. Gotowe!
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(11)
Zygi z Legnic...
rok temu
Ten przepis, to żadna rewelacja, wolę swój.Żadnego oleju ani proszku do pie czenia,a delikatny jak puch. Sekret, niska temperatura piekarnika, ale pie cze się 2 godz. i zostawia w piekarniku do czasu wystudzenia przy lekko uchylo nych drzwiczkach
Ewcia
rok temu
Ja do piany nie daję cukru jeśli łączę z serem daję po upieczeniu na wierzch izapiekam ok 10 minut ale to inny przepis mój jest pyszny
Ewa
rok temu
Po co ten olej ser jest już tak tłusty że go nie trzeba
Xyx
rok temu
Znam lepszy przepis 🤔😊
Ellen
rok temu
Przepis nie jest kompletny sprawdzać i wyrzucać takie knoty
migra
rok temu
Po co ten proszek do pieczenia?! Do wszystkiego musicie wepchnąć chemię?
GANDZIA
rok temu
Przepis nie dokończony. Nie wiadomo jaka duża ma być foremka,w jakiej temperaturze piec i w jakim czasie. KASZANA 👎
Basia
rok temu
Na cały opis weszła reklama i zasłoniła pół opisu
Ula
rok temu
Niech ktoś to zawsze sprawdza zanim zostanie opublikowane. Przepis niejasny i niekompletny. Sernik z wiaderka robię nieco inaczej, piekę 90 min w temp. 170 przez pół godziny a potem w 160. Nie ubijam też piany, ale nie twierdzę że ten przepis jest zły.
Alina
rok temu
Po co podawać przepis,jak nie jest dokładnie podane w jakiej temperaturze piec przez jaki czas-pozatym tyle cukru do białek?O zgrozo
Meravogliosa
rok temu
Tyle cukru do białek?
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić