Przepis mistrza. Pascha wielkanocna Roberta Makłowicza

3

Robert Makłowicz jest uwielbiany w całej Polsce. Jego przepisy od lat zachwycają wizualnie i smakowo. Choć sam przyznawał, że fanem świąt nie jest, pascha wielkanocna z jego przepisu zachwyci gości przy każdym stole. Niebo w gębie!

Przepis mistrza. Pascha wielkanocna Roberta Makłowicza
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Pascha wielkanocna nie jest może "daniem" goszczącym na każdym stole, ale u niektórych to absolutny "must have" podczas świąt. A ta z przepisu Roberta Makłowicza po prostu nie może się nie udać. Nie czekaj i przetestuj ją w tym roku!

Pascha wielkanocna Roberta Makłowicza. Składniki:

  • 1 kg twarogu sernikowego,
  • 3 jajka,
  • szklanka cukru pudru,
  • torebka cukru pudru z wanilią,
  • szczypta zmielonego kardamonu,
  • garść rodzynek,
  • garść kandyzowanej skórki pomarańczowej,
  • otarta skórka z cytryny,
  • szczypta soli

Pascha wielkanocna Roberta Makłowicza. Wykonanie:

  • W misce dokładnie mieszamy twaróg z jajkami, cukrami, kardamonem, sparzonymi i przecedzonymi rodzynkami, skórką pomarańczową i z cytryny oraz solą.
  • Durszlak wyściełamy gazą i ustawiamy na sporym naczyniu.
  • Na materiał wylewamy masę sernikową.
  • Przykrywamy ją wystającą gazą i wstawiamy do lodówki na 12 godzin.
  • Po tym czasie wykładamy paschę na talerz i dekorujemy bakaliami.
Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić