Przepis na domową lemoniadę z arbuza. Dodaj jeden tajemniczy składnik

25

Domowa lemoniada z arbuza smakuje wyśmienicie - i to nie tylko w upalne dni. Orzeźwiający napój arbuzowy, z dodatkiem jednego tajemniczego składnika, smakuje jeszcze lepiej niż tradycyjna lemoniada.

Przepis na domową lemoniadę z arbuza. Dodaj jeden tajemniczy składnik
Orzeźwiająca domowa lemoniada z arbuza. (Pixabay)

Domowa lemoniada to najlepszy napój na rodzinne imprezy czy grille ze znajomymi. Lemoniada arbuzowa ma nie tylko piękny kolor, ale także intensywny smak. Tajemniczym składnikiem w naszym przepisie jest pieprz cayenne, który sprawia, że lemoniada ma wyjątkowy słodko-pikantny smak.

Pieprz cayenne pomaga przyspieszyć metabolizm, więc pomaga w zrzuceniu zbędnych kilogramów. Jeżeli chcesz, by lemoniada miała mniej kalorii, zwykły cukier zastąp zdrowszym zamiennikiem np. ksylitolem. Dzieciom podawaj lemoniadę bez pieprzu.

Przepis na domową lemoniadę z arbuza. Składniki:

  • arbuz czerwony lub żółty
  • sok z 1 cytryny lub limonki
  • garść świeżej mięty
  • cukier lub jego zdrowszy zamiennik np. ksylitol
  • pieprz cayenne w proszku

Przepis na domową lemoniadę z arbuza. Wykonanie:

  • arbuza pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do dużej miski
  • dodaj sok z cytryny, świeżą miętę, cukier i odrobinę pieprzu cayenne
  • wszystko razem zmiksuj blenderem
  • domową lemoniadę z arbuza podawaj z kostkami lodu
Zobacz także: Sprawdzony sposób na młode ziemniaki i ogórki małosolne. Idealnie sprawdzą się na grillu
Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić