Przepis na domowe chipsy. Zdrowsza wersja popularnej przekąski
Domowe chipsy są świetną przekąską do filmu czy na imprezę. Ich zaletą jest prosty sposób przygotowania.
Źródło zdjęć: © Getty Images | Science & Society Picture Library
Domowe chipsy są znacznie lepsze niż te, które można dostać w sklepie. Są zdrowsze i równie smaczne. Do ich przygotowania nie potrzebujesz masy składników. Jak zrobić domowe chipsy? Poniżej znajdziecie przepis, który pozostanie w Waszych domach na dłużej!
Są w KGW. Oto co mówią o zaangażowaniu młodzieży
Przepis na domowe chipsy. Potrzebne składniki:
- 2 ziemniaki
- 1 łyżka oleju
- Sól
- Dodatkowe składniki do wyboru: papryka. chili, czosnek, cebula
Przepis na domowe chipsy. Sposób przygotowania:
- Obierz ziemniaki i poszatkuj je na cienkie plasterki
- Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia i rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza
- Plasterki ziemniaków posyp solą. Możesz również przecisnąć czosnek przez praskę i posypać chipsy mieloną papryką
- Wyłóż plasterki ziemniaków na papier do pieczenia i włóż blachę do piekarnika. Piecz przez 7-11 minut
- Po wyjęciu z piekarnika posyp chipsy dodatkową szczyptą soli
Źródło artykułu: o2pl