Karolina Woźniak| 

Przepis na domowe chipsy. Zdrowsza wersja popularnej przekąski

2

Domowe chipsy są świetną przekąską do filmu czy na imprezę. Ich zaletą jest prosty sposób przygotowania.

Przepis na domowe chipsy. Zdrowsza wersja popularnej przekąski
Przepis na domowe chipsy (Getty Images, Science & Society Picture Library)

Domowe chipsy są znacznie lepsze niż te, które można dostać w sklepie. Są zdrowsze i równie smaczne. Do ich przygotowania nie potrzebujesz masy składników. Jak zrobić domowe chipsy? Poniżej znajdziecie przepis, który pozostanie w Waszych domach na dłużej!

Przepis na domowe chipsy. Potrzebne składniki:

  • 2 ziemniaki
  • 1 łyżka oleju
  • Sól
  • Dodatkowe składniki do wyboru: papryka. chili, czosnek, cebula

Przepis na domowe chipsy. Sposób przygotowania:

  • Obierz ziemniaki i poszatkuj je na cienkie plasterki
  • Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia i rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza
  • Plasterki ziemniaków posyp solą. Możesz również przecisnąć czosnek przez praskę i posypać chipsy mieloną papryką
  • Wyłóż plasterki ziemniaków na papier do pieczenia i włóż blachę do piekarnika. Piecz przez 7-11 minut
  • Po wyjęciu z piekarnika posyp chipsy dodatkową szczyptą soli
Zobacz także: Zobacz także: Ziemniaki Hasselback. Skandynawski hit w kuchni
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić