o2 - Serce Internetu
Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
  • QUIZY
Wróć na
EKO
|

Przepis na jajeczną pastę. Jeden składnik sprawia, że smakuje wyjątkowo

8
Podziel się

Pasta jajeczna regularnie gości na polskich stołach. Większość osób rezygnuje jednak z przygotowywania jej samodzielnie na rzecz gotowych produktów. To błąd! Oto przepis, który jest nie tylko prosty, ale także zawiera jeden szczególny składnik.

Przepis na jajeczną pastę. Jeden składnik sprawia, że smakuje wyjątkowo
Przepis na pastę jajeczną. Jest prosty i zawiera pewien składnik, dzięki któremu będzie ci jeszcze bardziej smakować. (Getty Images, Glenn Koenig/Contributor)
bErIiNcR

Większość przepisów na pastę jajeczną jest do siebie łudząco podobna. Ewentualną różnicę można ewentualnie zauważyć m.in. w proporcjach czy rodzaju przypraw. Niewiele osób decyduje się jednak na dodanie... startego żółtego sera. Wystarczy nawet odrobina, aby pasta wprost rozpływała się w ustach.

Przepis na pastę jajeczną – potrzebne składniki

  • szczypta soli
bErIiNcT
  • szczypta pieprzu
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki majonezu
bErIiNcZ
  • 2 łyżki musztardy
  • ząbek czosnku
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 150 g startego żółtego sera
bErIiNda

Przepis na pastę jajeczną – sposób przygotowania

  • Ugotowane już jajka obierz i zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami. Następnie dodaj do nich żółty ser, całość dokładnie wymieszaj.
  • Obierz i zetrzyj ząbek czosnku, umyj i drobno posiekaj koperek. Oba składniki dodaj do sera i jajek.
bErIiNdb
  • Połącz pozostałe składniki z majonezem i musztardą, całość mieszaj przez 2-3 minuty. Na koniec dodaj szczyptę soli i pieprzu.

Twoja pasta jajeczna jest gotowa. Możesz używać jej jako dodatku do pieczywa lub innych śniadaniowych przekąsek.

Zobacz także: Zobacz też: Smaczne i proste przepisy na pasty z rzodkiewki. Wykorzystasz korzeń oraz liście
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
bErIiNdu
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(8)
Raf
2 miesiące temu
W wykazie składników natka pietruszki, a w przepisie sieka się koperek. Chyba autor nie próbował :)
wap
2 miesiące temu
dobre dobre,robilam takapaste z majonezem zielenina i lyzeczka musztardy do smaku,pycha
Brew
2 miesiące temu
Ewentualna ewentualnosc
bErIiNdv
Gaz
2 miesiące temu
Wszystko fajnie ale ta musztarda mi tu nie pasuje. Dobre wychodzi z tą musztardą? Ktoś próbował?
Lola
2 miesiące temu
Czy rzeczywiście do 4 jajek i i trochę sera trzeba aż 3 łyżek majonezu?
Maćko
2 miesiące temu
"Ugotowane jajka obierz i zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami." Noooo... a jak ci się ugotują za bardzo twarde, to możesz użyć imadła i pilnika :o)))))
Lusi
2 miesiące temu
I to i to bo nie wiesz jak każde zielone jest zdrowe posiane we własnym ogródku
Gość
2 miesiące temu
To w końcu koperek czy natką pietruszki zdecyduj sie
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić