Przepis na jajeczną pastę. Jeden składnik sprawia, że smakuje wyjątkowo

15

Pasta jajeczna regularnie gości na polskich stołach. Większość osób rezygnuje jednak z przygotowywania jej samodzielnie na rzecz gotowych produktów. To błąd! Oto przepis, który jest nie tylko prosty, ale także zawiera jeden szczególny składnik.

Przepis na jajeczną pastę. Jeden składnik sprawia, że smakuje wyjątkowo
Przepis na pastę jajeczną. Jest prosty i zawiera pewien składnik, dzięki któremu będzie ci jeszcze bardziej smakować. (Getty Images, Glenn Koenig/Contributor)

Większość przepisów na pastę jajeczną jest do siebie łudząco podobna. Ewentualną różnicę można ewentualnie zauważyć m.in. w proporcjach czy rodzaju przypraw. Niewiele osób decyduje się jednak na dodanie... startego żółtego sera. Wystarczy nawet odrobina, aby pasta wprost rozpływała się w ustach.

Przepis na pastę jajeczną – potrzebne składniki

  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy
  • ząbek czosnku
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 150 g startego żółtego sera

Przepis na pastę jajeczną – sposób przygotowania

  • Ugotowane już jajka obierz i zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami. Następnie dodaj do nich żółty ser, całość dokładnie wymieszaj.
  • Obierz i zetrzyj ząbek czosnku, umyj i drobno posiekaj koperek. Oba składniki dodaj do sera i jajek.
  • Połącz pozostałe składniki z majonezem i musztardą, całość mieszaj przez 2-3 minuty. Na koniec dodaj szczyptę soli i pieprzu.

Twoja pasta jajeczna jest gotowa. Możesz używać jej jako dodatku do pieczywa lub innych śniadaniowych przekąsek.

Zobacz także: Zobacz też: Smaczne i proste przepisy na pasty z rzodkiewki. Wykorzystasz korzeń oraz liście
Autor: EKO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić