o2 - Serce Internetu
Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
  • QUIZY
Wróć na
MMC
|

Przepis na najlepsze naleśniki. Sposób Magdy Gessler

46
Podziel się

Myślisz, że umiesz robić naleśniki? Być może, ale nie robisz pewnie tak doskonałych, jak Magda Gessler. Najsłynniejsza w kraju restauratorka zdradziła kilka sztuczek co zrobić, by wyszły najlepsze na świecie.

Przepis na najlepsze naleśniki. Sposób Magdy Gessler
Magda Gessler zdradziła przepis na idealne naleśniki. (Pixabay, AKPA)
bELyjCUl

Magda Gessler zdradziła swój sposób na naleśniki. W jednym z odcinków Master Chefa gwiazda pokazała uczestnikom, jak kilka szczegółów może zmienić smak placka. Podkreśliła, że procedurę trzeba zacząć od suchych składników. Potem dodała, że woda powinna być dolewana na koniec, by lekko rozrzedzić konsystencję ciasta. Podkreślała też, że jajka powinny być w temperaturze pokojowej.

Naleśniki wg. Magdy Gessler. Składniki:

  • szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • szczypta cukru
  • 3 jajka
  • woda
  • rozpuszczone masło klarowane (ok. 50 g)
bELyjCUn

Naleśniki wg. Magdy Gessler. Wykonanie:

  • Zacznij od suchych składników - do misy przesiej mąkę, dodaj cukier
  • Wlej szklankę mleka, rozmieszaj trzepaczką do połączenia się wszystkich składników
  • Dodaj 3 jajka (w temperaturze pokojowej)
  • Dodaj wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji, ciasto powinno pokrywać zamoczoną łyżkę i po niej powoli ściekać
  • Na koniec dodaj masło klarowane
  • Ciasto wylewaj na rozgrzaną patelnię i smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru
Zobacz także: Naleśniki z bananem i czekoladą. Najlepszy deser
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
bELyjCUO
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(46)
Arczi
miesiąc temu
Na początek nie lubię Magdy Gessler i nigdy nie byłem w jej lokalu. Przed dwoma dniami żona zaciągnęła mnie tam na siłę i... Zjadłem najlepsze naleśniki jakie kiedykolwiek jadłem w restauracji. Pozdrawiam
łatwiej
miesiąc temu
W zakręcanym słoiku roztrzepuję jajko ze szczyptą soli, dolewam mleko i mąkę. Roztrzepuję, żeby nie było grudek.Jeśli trzeba dolewam mleka, albo wodę.
jkjk
miesiąc temu
przecież ta gessler nie umie gotować.
bELyjCUP
Stasia
miesiąc temu
Każdy i tak robi po swojemu bo każdy lubi inne. Ale oprócz ciasta trzeba pamiętać o dobrej patelni! Bez dobrej patelni nawet z najlepszym przepisem nalesniczki nam nie wyjdą
Irena
miesiąc temu
3 jajka na tak mało ciasta? Nie wiem ale czy nie będą aby za twarde? Hmmm
Joooooo
miesiąc temu
Ja robie na oko i też pyszne 😋
e-tam
miesiąc temu
z cukrem będą się przypalały, sól jest bardziej wskazana, cukrem mozna posypać później, gdy mają być na słodko
Czaro
miesiąc temu
JA TEŻ JEJ NIE LUBIE!
Pola Negri
miesiąc temu
Nie wiem dlaczego ale jej nie lubię
Don Najman
miesiąc temu
Bez szklanki wody mineralnej gazowanej naleśniki nie istnieją.
BBK
miesiąc temu
Ja mam podobny przepis,tylko dodaję trochę śmietany,lub maślanki i ubijamy białka są pyszne
Hak
miesiąc temu
Mi thermomix robi., pani Gessler dziękuję
Wiatr
miesiąc temu
Pani Magdo prawdziwy i szanujący się kucharz przekazuje swoje przepisy kulinarne w sekrecie potomkom albo zaufanym osobom jak ulubiona sąsiadka lub przyjaciółka a nie rozgłasza wszem i wobec chyba że w rzeczywistości to się udaje
bELyjCUH
Pswel
miesiąc temu
A te lody to świeże, czy z lodówki
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić