Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
MMC
|

Przepis na najlepsze naleśniki. Sposób Magdy Gessler

46
Podziel się:

Myślisz, że umiesz robić naleśniki? Być może, ale nie robisz pewnie tak doskonałych, jak Magda Gessler. Najsłynniejsza w kraju restauratorka zdradziła kilka sztuczek co zrobić, by wyszły najlepsze na świecie.

Przepis na najlepsze naleśniki. Sposób Magdy Gessler
Magda Gessler zdradziła przepis na idealne naleśniki. (Pixabay, AKPA)

Magda Gessler zdradziła swój sposób na naleśniki. W jednym z odcinków Master Chefa gwiazda pokazała uczestnikom, jak kilka szczegółów może zmienić smak placka. Podkreśliła, że procedurę trzeba zacząć od suchych składników. Potem dodała, że woda powinna być dolewana na koniec, by lekko rozrzedzić konsystencję ciasta. Podkreślała też, że jajka powinny być w temperaturze pokojowej.

Naleśniki wg. Magdy Gessler. Składniki:

  • szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • szczypta cukru
  • 3 jajka
  • woda
  • rozpuszczone masło klarowane (ok. 50 g)

Naleśniki wg. Magdy Gessler. Wykonanie:

  • Zacznij od suchych składników - do misy przesiej mąkę, dodaj cukier
  • Wlej szklankę mleka, rozmieszaj trzepaczką do połączenia się wszystkich składników
  • Dodaj 3 jajka (w temperaturze pokojowej)
  • Dodaj wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji, ciasto powinno pokrywać zamoczoną łyżkę i po niej powoli ściekać
  • Na koniec dodaj masło klarowane
  • Ciasto wylewaj na rozgrzaną patelnię i smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru
Zobacz także: Naleśniki z bananem i czekoladą. Najlepszy deser
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(46)
gaja
3 miesiące temu
Nalesniki z dziecinstwa mojej mamy smazone na smalcu do sera koniecznie zoltko ucierane na puszysto ..a teraz olej olej olej...do wszystkiego albo olej to wszystko ...olej byl uzywany do smazenia ryby do sledzi...
Arczi
11 miesięcy temu
Na początek nie lubię Magdy Gessler i nigdy nie byłem w jej lokalu. Przed dwoma dniami żona zaciągnęła mnie tam na siłę i... Zjadłem najlepsze naleśniki jakie kiedykolwiek jadłem w restauracji. Pozdrawiam
łatwiej
11 miesięcy temu
W zakręcanym słoiku roztrzepuję jajko ze szczyptą soli, dolewam mleko i mąkę. Roztrzepuję, żeby nie było grudek.Jeśli trzeba dolewam mleka, albo wodę.
jkjk
11 miesięcy temu
przecież ta gessler nie umie gotować.
Stasia
11 miesięcy temu
Każdy i tak robi po swojemu bo każdy lubi inne. Ale oprócz ciasta trzeba pamiętać o dobrej patelni! Bez dobrej patelni nawet z najlepszym przepisem nalesniczki nam nie wyjdą
Irena
11 miesięcy temu
3 jajka na tak mało ciasta? Nie wiem ale czy nie będą aby za twarde? Hmmm
Joooooo
11 miesięcy temu
Ja robie na oko i też pyszne 😋
e-tam
11 miesięcy temu
z cukrem będą się przypalały, sól jest bardziej wskazana, cukrem mozna posypać później, gdy mają być na słodko
Pola Negri
11 miesięcy temu
Nie wiem dlaczego ale jej nie lubię
Don Najman
11 miesięcy temu
Bez szklanki wody mineralnej gazowanej naleśniki nie istnieją.
BBK
11 miesięcy temu
Ja mam podobny przepis,tylko dodaję trochę śmietany,lub maślanki i ubijamy białka są pyszne
Hak
11 miesięcy temu
Mi thermomix robi., pani Gessler dziękuję
Wiatr
11 miesięcy temu
Pani Magdo prawdziwy i szanujący się kucharz przekazuje swoje przepisy kulinarne w sekrecie potomkom albo zaufanym osobom jak ulubiona sąsiadka lub przyjaciółka a nie rozgłasza wszem i wobec chyba że w rzeczywistości to się udaje
Pswel
11 miesięcy temu
A te lody to świeże, czy z lodówki
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić