Przepis na najlepsze naleśniki. Sposób Magdy Gessler
Myślisz, że umiesz robić naleśniki? Być może, ale nie robisz pewnie tak doskonałych, jak Magda Gessler. Najsłynniejsza w kraju restauratorka zdradziła kilka sztuczek co zrobić, by wyszły najlepsze na świecie.
Źródło zdjęć: © Pixabay, AKPA
Magda Gessler zdradziła swój sposób na naleśniki. W jednym z odcinków Master Chefa gwiazda pokazała uczestnikom, jak kilka szczegółów może zmienić smak placka. Podkreśliła, że procedurę trzeba zacząć od suchych składników. Potem dodała, że woda powinna być dolewana na koniec, by lekko rozrzedzić konsystencję ciasta. Podkreślała też, że jajka powinny być w temperaturze pokojowej.
Czytaj także: Smak dzieciństwa. Najprostszy przepis na kluski leniwe
Naleśniki wg. Magdy Gessler. Składniki:
- szklanka mąki
- szklanka mleka
- szczypta cukru
- 3 jajka
- woda
- rozpuszczone masło klarowane (ok. 50 g)
Czytaj także: Przepis na najlepsze rydze. Sekret tkwi w...
Naleśniki wg. Magdy Gessler. Wykonanie:
- Zacznij od suchych składników - do misy przesiej mąkę, dodaj cukier
- Wlej szklankę mleka, rozmieszaj trzepaczką do połączenia się wszystkich składników
- Dodaj 3 jajka (w temperaturze pokojowej)
- Dodaj wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji, ciasto powinno pokrywać zamoczoną łyżkę i po niej powoli ściekać
- Na koniec dodaj masło klarowane
- Ciasto wylewaj na rozgrzaną patelnię i smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru
Naleśniki z bananem i czekoladą. Najlepszy deser
Źródło artykułu: o2pl