aktualizacja 

Puszysty omlet japoński. Tylko jeden składnik

3

Japoński omlet to jedno z najprostszych dań. Omlet wychodzi niezwykle puszysty, a do przygotowania potrzebujesz tylko jednego składnika.

Puszysty omlet japoński. Tylko jeden składnik
Japoński omlet to jedno z najprostszych dań. (YouTube.com)

Ten przepis na jednoskładnikowy szybki i puszysty jak chmurka omlet stał się hitem sieci. Na YouTube na kanale Cuisine Marocaine nagranie pokazujące przygotowanie omletu obejrzało już prawie 4 miliony widzów. Japoński omlet to świetna propozycja na delikatne śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Puszysty omlet możesz podawać na słodko lub na słono.

Przepis na japoński omlet. Potrzebne składniki:

  • 5 jajek
  • szczypta soli
  • odrobina cukru
  • odrobina masła lub oleju do smażenia

Przepis na japoński omlet. Sposób wykonania:

  • Przygotuj dwie miski. Żółtka oddziel od białek
  • Szczyptę soli dodaj zarówno do białek jak i do żółtek
  • Widelcem rozbij żółtka
  • Następnie mikserem ubij białka na sztywną pianę, dodaj około 2 łyżeczek cukru i dalej mieszaj
  • Odrobinę cukru dodaj także do żółtek i rozbij widelcem
  • Patelnię posmaruj dokładnie masłem
  • Na patelnie wylej rozbite żółtka i chwilę podsmażaj
  • Kiedy żółtka już się zetną, rozprowadź sztywną pianę z białek na całej patelni i smaż pod przykryciem ok. 5 minut
  • Omlet możesz smażyć z obydwu stron, ale nie musisz
  • Kiedy będzie gotowy przełóż na talerz
  • Możesz podawać z dżemem na słodko lub z innymi dodatkami
Zobacz także: Avec un seul ingrédient..‼️ Recette Omelette Japonaise / œufs Soufflés🥚
Zobacz także: Oszustwo na wiejskich jajach. Eksperci tłumaczą, na co zwracać uwagę
Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić