Sernik Ani z "Rolnik szuka żony". Zawsze wychodzi perfekcyjnie

20

Ania Bardowska z "Rolnik szuka żony" znalazła miłość w słynnym programie telewizyjnym. Ukochana Grzegorza świetnie sprawdza się w roli pani domu, a swoim życiem i kulinarnymi dokonaniami chętnie dzieli się z obserwatorami w sieci. Oto przepis na sernik według Ani z "Rolnik szuka żony". Zawsze wychodzi!

Sernik Ani z "Rolnik szuka żony". Zawsze wychodzi perfekcyjnie
Sernik od Ani z "Rolnik szuka żony". Zawsze wychodzi (Pixabay, YouTube, Ania Bardowska)

Przepis na sernik Ani Bardowskiej z "Rolnik szuka żony" ucieszy podniebienia waszych gości. Uczestniczka słynnego show zaprezentowała obserwatorom, jak robi słynne ciasto. To smak jej dzieciństwa, którym uwielbia częstować maluchy i nie tylko. W dodatku robi się go ekspresowo. Zawsze wychodzi! Sekret tkwi w naczyniu żaroodpornym z wodą, ustawionym na dole piekarnika. Szczegółowy przepis na sernik przedstawiamy poniżej.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo...

Zobacz także: Najpierw dom, potem zaręczyny? Marta i Paweł mają poważne plany

Przepis na sernik Ani Bardowskiej. Lista składników

  • 200 g masła
  • 400 g cukru pudru
  • 8 jaj
  • 1 kg białego sera
  • opcjonalnie - rodzynki

Przepis na sernik Ani Bardowskiej. Sposób przygotowania

  1. Masło ucieramy z cukrem pudrem.
  2. Oddzielamy żółtka od białek. Do cukru i masła dodajemy 8 żółtek. Wciąż ucieramy.
  3. Do przygotowanej masy dodajemy ser biały. Mieszamy. Jeśli robimy sernik z rodzynkami, namaczamy je przed rozpoczęciem gotowania. Odsączamy i dodajemy na tym etapie do serowej masy.
  4. W oddzielnym naczyniu ubijamy białka na sztywną piankę. Przed ubijaniem można dodać szczyptę soli, jak radzi Ania Bardowska.
  5. Gdy dwie masy są gotowe, łączymy je i delikatnie mieszamy.
  6. Blachę do pieczenia wykładamy papierem, smarujemy masłem, przekładamy do niej przygotowaną masę sernikową.
  7. Ciasto wstawiamy do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika. Pieczemy przez około 60 min.
  8. Na dół piekarnika stawiamy naczynie żaroodporne z wodą. Dzięki temu płyn będzie parował podczas pieczenia i nasz sernik stanie się "soczysty".
  9. Gotowe! Po ostygnięciu można zabierać się do jedzenia. Smacznego!
Autor: WIP
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić