Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
WIP
|

Przepis na barszcz ukraiński Danuty Martyniuk. Zenek go uwielbia

12
Podziel się:

Przepis na barszcz ukraiński Danuty Martyniuk. Żona króla disco-polo z pewnością niejeden raz zaserwowała tę zupę ukochanemu. Zenek Martyniuk ją uwielbia?! Trudno się dziwić, bo dzięki tajemnemu składnikowi barszcz ukraiński Danuty Martyniuk ma bardzo wyrazisty smak.

Przepis na barszcz ukraiński Danuty Martyniuk. Zenek go uwielbia
Przepis na barszcz ukraiński Danuty Martyniuk. Zenek go uwielbia?! (AKPA, Pixabay, AKPA)

Danuta i Zenek Martyniukowie wystąpili w porannym programie "Pytanie na śniadanie". Lider grupy Akcent i jego małżonka zaprezentowali widzom smaki Podlasia. W telewizyjnej kuchni, Danuta Martyniuk zdradziła przepis na barszcz ukraiński.

Jest to zupa bardzo sycąca, a przepis zdradził żonie Zenka obywatel Ukrainy. Okazuje się, że słynna potrawa zawiera sekretny trik, dzięki któremu barszcz ukraiński smakuje jeszcze lepiej. Tajemnica tkwi w warzywnej zasmażce.

Przepis na barszcz ukraiński Danuty Martyniuk. Lista składników

  • 100 g chudego szpondru
  • korpus kurzy
  • włoszczyzna (taka jakiej używa się do rosołu)
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • pieprz czarny

Pozostałe składniki:

  • 2 duże marchewki
  • duża biała cebula
  • 4 duże buraki
  • 3 łyżki octu winnego
  • sól
  • pieprz czarny ziarnisty
  • koncentrat pomidorowy (ok. 200 g)
  • 3 łyżeczki cukru
  • szklanka wody
  • pół białej kapusty
  • 400 g ugotowanej fasoli
  • olej do smażenia
  • 400 ml kwaśnej śmietany
  • pietruszka

Przepis na barszcz ukraiński Danuty Martyniuk. Sposób przygotowania

  • na początku ugotuj wywar
  • mięso i warzywa zalej wodą
  • dodaj przyprawy
  • gotuj do miękkości warzyw i mięsa
  • oddzielnie ugotuj fasolę
  • gdy wywar się gotuje, obierz marchew i buraki, pokrój w cienkie słupki
  • na patelni rozgrzej olej, dodaj marchewkę i buraki, wlej ocet, wymieszaj
  • pokrój cebulę w pióra, dorzuć na patelnię
  • dodaj sól i pieprz, wymieszaj
  • smaż ok. 15 min. często mieszając
  • do garnka lub miseczki przełóż koncentrat pomidorowy
  • dodaj szklankę wody i cukier, wymieszaj
  • zalej koncentratem smażone warzywa, duś 15 min.
  • do wywaru mięsnego dodaj cienko pokrojoną kapustę, gotuj 30 min.
  • dodaj zasmażkę z warzyw i koncentratu, gotuj 40 min., dorzuć fasolę, gotuj do pełnej miękkości
  • gotowe!
Zobacz także: Zenek Martyniuk o kryzysie w małżeństwie
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(12)
marucha.
2 miesiące temu
Jak niejaki zenek go lubi to jest już powód aby tego nie jeść.
Abadonna
2 miesiące temu
To nie barszcz ukraiński a czernichowski, może jednak pani m. zapytałby wujka Google
Kaska
2 miesiące temu
Dno na to idą nasze podatki
Super !!!
2 miesiące temu
Może go otruje !!! Bądźmy dobrej myśli :)
edi
2 miesiące temu
Po takiej reklamie zupy jadł nie będę.Czy jedzą drewnianą łychą z dwojaka?
Czy może być ...
2 miesiące temu
Jak można takich ludzi zrobić celebrytami. Ani to mądre,ani ładne, ani zdolne. To całe towarzystwo przebiło już dno.
Pirx
2 miesiące temu
No i obrzydziliście mi fajną zupę....
Emeryt
2 miesiące temu
Jedz Zenon Jedz!!!!
Bredi
2 miesiące temu
Ja go jadł nie bede
smialy b
2 miesiące temu
niech się nauczy mówić po Polsku
z wc
2 miesiące temu
TVP im Zenka
albo
2 miesiące temu
To w końcu ile godzin ona tę zupę gotuje?
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić