Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
ABA
|
aktualizacja

Ten składnik zmienia wszystko. Gessler daje go do placków ziemniaczanych

10
Podziel się:

Placki ziemniaczane to jedno z najpopularniejszych dań polskiej kuchni. Magda Gessler podzieliła się swoimi wskazówkami, jak przyrządzić je najlepiej. Słynna restauratorka dodaje jeden bardzo ważny składnik.

Ten składnik zmienia wszystko. Gessler daje go do placków ziemniaczanych
Placki ziemniaczane. (AKPA, Pixabay)

Placki ziemniaczane to danie, które zna i kocha każdy. Nie każdy jednak potrafi je dobrze przyrządzić. Co zrobić, aby placki zawsze były chrupiące, ale jednocześnie delikatne i puszyste? Swoimi wskazówkami podzieliła się Magda Gessler. Słynna restauratorka dodaje do masy ziemniaczanej jeden składnik, który wszystko zmienia i gwarantuje, że placki się udadzą za każdym razem. Jest nim śmietana, która do ciasta powinna trafić, jeszcze nim wrzucimy je na patelnię.

Placki ziemniaczane. Potrzebne składniki:


  • 1 kilogram ziemniaków
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • olej do smażenia
  • sól morska
  • pieprz
  • przyprawa do ziemniaków i frytek

Placki ziemniaczane. Sposób wykonania:

  • obrane ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach
  • masę przełóż na sitko ustawione na naczyniu i odciśnij
  • przełóż masę do miski i dodaj jajka, mąkę oraz czosnek
  • z naczynia, do której były odsączane ziemniaki zlej nadmiar wody i zostaw osadzoną na dnie skrobię ziemniaczaną
  • skrobię dodaj do masy z 1 łyżką śmietany
  • całość dopraw solą oraz pieprzem i smaż z obu stron na złoty kolor
  • placki po usmażeniu przekładaj na chwilę na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu
  • placki podawaj je ze śmietaną lub jogurtem
Zobacz także: Smacznego: przepis na naleśniki z malinowo-nerkowcowym twarożkiem
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(10)
leo
2 miesiące temu
w plackach moga byc wlosy, brrrr, odbiera apetyt.! Powinna wszedzie zakladac szczelna czapę kucharska!!!!
bieszczady
2 miesiące temu
Stonoga na swoim programie nagral restauracje Geslerowej Tam obraz nedzy
badacz pisma
2 miesiące temu
To jest sposób znany od dawna, a nie patent Magdy G. Patentem Magdy G to mogą być kołtuny w rosole.
aaa
2 miesiące temu
Przyprawa do ziemniaków i frytek- no nie ma to jak gotowe mieszanki ze zmiotek. A w ogóle to ona po co ma tam być? Jak ma być naprawdę lepsze to może od razu usmażyć schabowego, a nie kombinować przy pyrkach z mąką.
PRAWDA
2 miesiące temu
ZLIKWIDUJMY ZAKAZ ABORCJI I NIEDOPROWADZAJMY UPOSLEDZONYCH,ULOMNYCH,PODEFORMOWANYCH,CIEZKO CHORYCH,JAJ PLODOWYCH DO ZYCIA !!!!!!!!, TO FORMA XYCIA KTORA RODZI PIEKLO LUDZKIE,HORROR LUDZKI,TRAGEDIE RODZINNE,CIERPIENIA LUDZKIE,NERWY I STRES ZDROWYCH LUDZI I UBUSTWO,SMIERC MATEK PRZYBPORODACH KTORE POZOSTAWIAJA MALE DZIECI Z MEZAMI.WSTYD I HANBA PROLIFE !, BO MAJA ROZUMY,TYLKO GDZIE JE MAJS ? GDZIE POSIALI I PRZETRWONILI ROZUMY I SWIADOMOSC ROZUMOWANIA KONSEKWENCJI DOPROWADZONEJ FORMY ZYCIA DO ZYCIA, KTO PONIESIE KONSEKWENCJE I CIEZAR NARODU ZA TO FOPROWADZENIE PLODOWYCH ULOMNYCH,UPOSLEDZONYCH,PODEFORMOWANYCH I CIEZKO CHORYCH PLODOW KTORE NIE NADAJA SIE DO SAMODZIELNEJ EGZYSTENCJI I ZYCIA ??????? KTO BEDZIE LOZYL NA TA FORME ZYCIA BEZ ZADNEGO ROKOWANIA ????? NA SWIECIE SA LUDZIE KTORZY URODZILI SIE ZDROWI A ZOSTALI KALEKAMI !!!!, I TO IM I TYLKO IM TRZEBA POMOC I ICH RODZINOM A NIE FORMA ZYCIA Z URODZENIA.
Kucharka
2 miesiące temu
Jak sie potrafi gotowac to niepotrzebna Gesslerowa
Gajowy
2 miesiące temu
Włosy gezler w plackach gratis
Nika
2 miesiące temu
Na pewno go nie dodam. Jedzenie Gesslerowej jest ohydne. Jej pomidorowa w Polce to jakas porażka. Podgrzany sok pomidorowy z kartonu smakuje lepiej niz to cos w jej restauracji. Fuj :(
Twój nick
2 miesiące temu
Za łamanie przepisów sanitarno-higienicznych przy pracy z żywnością pani Gessler powinna, po każdym swoim programie, dostawać solidny mandat od sanepidu. Szwenda się po pomieszczeniach kuchennych w zwierzchnich łachach pełnych zarazków, obwieszona łańcuchami, wisiorkami i inną tandetą, bez fartucha, bez nakrycia głowy (beret, chustka) i wytrząsa kudłaty łeb nad garnkami. Trzepie sztucznymi rzęsami nad potrawami. Grzebie w garnkach brudnymi i pomalowanymi pazurami, pełnymi pierścieni, obrączek, błyskotek i sztucznych pazurów.
Aga
2 miesiące temu
Ta to na pewno ta przyprawa do placków
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić