Zakazana w sałatce jarzynowej. Gessler tłumaczy powód
Magda Gessler to restauratorka ciesząca się ogromną popularnością. Wiele osób bierze sobie do serca jej porady. Jakiś czas temu postanowiła wyjaśnić, czego lepiej nie dodawać do sałatki jarzynowej.
Magda Gessler jakiś czas temu wrzuciła do sieci filmik, w którym wyjaśniła, jak zrobić doskonałą sałatkę jarzynową. Popularna restauratorka podała, co powinno się w niej znaleźć, a czego lepiej unikać.
Z pełnym przekonaniem podkreśliła, że do idealnej sałatki jarzynowej nie należy dodawać cebuli. Gessler uważa, że może ona popsuć smak sałatki. Spostrzega, że gdy cebula fermentuje, to wydziela bardzo nieprzyjemny zapach.
Nasza cebula jest bardzo mocna i jeżeli dołożymy ją dzień wcześniej, to później jak otwieramy lodówkę, to nam wyje taki gaz cebulowy - zauważyła.
Jak zrobić świetną sałatkę jarzynową?
Gessler zaznacza, że do sałatki trzeba wykorzystać żółte, kleiste ziemniaki, a nie mączyste. Jarzyny należy natomiast gotować w rosole, a nie w wodzie. Do sałatki koniecznie dorzuć dużo ogórków kiszonych i jabłek.
Jej zdaniem do sałatki warto dodać również... grzyby. Zdradza, że ona stawia na marynowane kurki w całości, by były i widoczne, i wyczuwalne. Jednocześnie zaleca, by do sałatki wrzucić groszek z puszki, a nie - jak to robią niektórzy - mrożony.