Żeby Wielkanoc nie była nudna. Trzy oryginalne przepisy Ani Starmach

6

Anna Starmach pokazała aż trzy proste przepisy na Wielkanoc. Te oryginalne przekąski z jajek przygotujesz w kilkanaście minut, nawet tuż przed świątecznym śniadaniem. Koniecznie wypróbuj!

Żeby Wielkanoc nie była nudna. Trzy oryginalne przepisy Ani Starmach
Ania Starmach przekazała przepis na wielkanocną przekąskę. (Getty Images)

Ania Starmach podzieliła się aż trzema szybkimi przepisami na jajka. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, a składniki można dowolnie modyfikować i dostosowywać do siebie. Dzięki tym przekąskom świąteczny stół na pewno nie będzie nudny.

Jajka faszerowane masą z awokado. Potrzebne składniki:


  • 4 jajka
  • 1 awokado
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • świeża kolendra, pietruszka lub rzeżucha
  • sól, pieprz

Jajka faszerowane masą z awokado. Sposób wykonania:

  • jaja ugotuj na twardo, obierz i przekrój na pół
  • wydrąż żółtka i przełóż je do miski naczynia.
  • do żółtek dodaj awokado, sok z cytryny, majonez, sól oraz pieprz
  • zmiksuj wszystko na gładką masę
  • za pomocą rękawa cukierniczego wypełnij nadzieniem wydrążone połówki jaj
  • jajka udekoruj majonezem, rzeżuchą lub szczypiorkiem


Jajka z łososiem. Potrzebne składniki:

  • 4 jajka
  • 70 g łososia wędzonego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka małych kaparów
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Czytaj także: Zapomnij o sklepowym. Przepis na majonez Roberta Makłowicza

Jajka z łososiem. Sposób wykonania:

  • jajka ugotuj na twardo i przekrój
  • wyciągnij żółtka, które następnie zmieszaj z majonezem
  • do gotowej pasty dodaj sok z cytryny i pokrojonego łososia
  • zmiksuj na gładką masę
  • nadzienie przełóż do jajek, a całość posyp kaparami

Minifrittaty. Potrzebne składniki:

  • 5 jajek
  • 6 plastrów szynki długo dojrzewającej
  • 80 g żółtego sera
  • sól, pieprz
  • ulubione dodatki: pomidorki, boczek, pietruszka, oliwki, ser pleśniowy, suszone pomidory itp.

Minifrittaty. Sposób wykonania:

  • jaja wbij do miseczki i rozmieszaj z solą i pieprzem
  • foremki do muffinek wyłóż plastrami szynki
  • dodaj swoje ulubione składniki
  • na wierzch wyłóż ser i całość zalej masą jajeczną
  • zapiekaj przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Zobacz także: Błyskawiczny przepis na brownie. Sekretem jest jeden składnik
Autor: ABA
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić