Bosacka pokazała, jak zrobić kanapki do szkoły. Fanka aż zwróciła uwagę

9

Znana z telewizji ekspertka od zdrowego żywienia, Katarzyna Bosacka z początkiem roku szkolnego postanowiła pokazać, jak przygotować pełnowartościowe kanapki do szkoły lub pracy. Fanom nie spodobał się jeden szczegół.

Bosacka pokazała, jak zrobić kanapki do szkoły. Fanka aż zwróciła uwagę
Katarzyna Bosacka pokazała jak przyrządzić zdrowe kanapki na drugie śniadanie (fot. Instagram)

Początek roku szkolnego zwiastuje czas, w którym wielu rodziców traci kontrolę nad zdrową dietą swoich dzieci.

W ciągłym pośpiechu, z powodu braku pomysłu na pełnowartościowe śniadania, często łatwiej dać dziecku parę złotych na drożdżówkę niż rano przygotowywać kanapki.

O tym, że takie nawyki nie sprzyjają zdrowiu w swojej rolce na Instagramie przypomniała Katarzyna Bosacka. Specjalizująca się w zdrowym żywieniu dziennikarka pokazała, jak przygotować zdrowe drugie śniadanie i co powinno znaleźć się w przygotowanej do szkoły kanapce.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Katarzyna Bosacka wraca z nowym programem. Znamy szczegóły
Pamiętajcie, że w kanapce ważne żeby pieczywo było zdrowe. Więc jeśli bułka, to albo grahamka, szpinakowa, orkiszowa albo żytnia na zakwasie - zastrzega Katarzyna Bosacka.

Dziennikarka kolejno wymienia składniki, jakie oprócz dobrej jakości pieczywa powinny znaleźć się w zdrowym odżywczym śniadaniu.

Do tego dużo białka, twaróg, ryba. Chude mięso lub wędlina, jajko i bardzo dużo warzyw - podkreśla Bosacka.

I choć trudno odmówić jej racji, obserwatorzy kanału Katarzyny Bosackiej zwracają uwagę na dość istotny szczegół. Chodzi o dobrej jakości pieczywo, o którym dziennikarka wspomina na filmiku.

Zdrowego pieczywa ze świecą szukać. Że na zakwasie? Z ziarnami? Żytnia? E tam. Zakwas przeważnie dodają martwy, aby tylko był podany w składzie na opakowaniu, a lecą na spulchniaczach i polepszaczach. Zdrowe ziarna? Większość ziaren i orzechów na rynku jest zjełczała. Już samo to jest trucizną, a po upieczeniu to się tylko potęguje. Żytnie? I co z tego, jeśli to nawet prawda? Ale na spulchniaczach i polepszaczach - komentuje internautka powołując się na lekturę branżowego pisma dla piekarzy.

Wpis internautki inni użytkownicy komentują krótko: "jeśli chce się jeść dobrej jakości pieczywo, trzeba je samemu piec".

Zobacz także: Kanapka do szkoły - EkoBosacka odc. 215
Autor: BBI
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić