Spróbowała piernika od Gessler. "Tani nie jest"

3

Tiktokerka Aga Testuje, która na co dzień prowadzi profil Wyższy Instytut Smaku, tym razem pokusiła się o spróbowanie świątecznego piernika z restauracji Magdy Gessler "Słodki Słony". "Niestety..." - stwierdziła, zaraz po spróbowaniu.

Spróbowała piernika od Gessler. "Tani nie jest"
Mały kawałek ciasta kosztuj 28 zł (Instagram, TikTok)

Influencerka powiedziała bez ogródek - "niestety". A to dlatego, że dla niej ten piernik był wyjątkowo przepyszny. Łatwo się zatracić w takich łakociach, zapominając o kaloriach. Nic dziwnego, że Aga dała mu ocenę 10/10, co nie zdarza się zbyt często.

Na nagraniu widzimy kostkę polaną czekoladą, posypaną rodzynkami i płatkami migdałów. W środku wypełniona była powidłami śliwkowymi.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Magda Gessler o świętach: "Polacy źle przygotowują karpia. Powinniśmy smażyć go w głębokim tłuszczu"

Niewielka porcja kosztowała... 28 złotych.

Magda Gessler zapracowała na swoje nazwisko?

Chociaż niektórzy stwierdzili, że dla dwóch osób taki deser wcale nie jest drogi, to inni szybko skontrowali, że ten kawałek nie jest wcale wystarczający dla dwóch osób. Jednak zdaniem niektórych Magda Gessler zapracowała sobie na swoje nazwisko.

Zapracowała sobie na swoje nazwisko, jej wypieki też są dobre jakościowo. Nie rozumiem zdziwienia ludzi w kwestii ceny - stwierdził w komentarzu jeden z internautów.
Nie usprawiedliwia to ceny.... Coś takiego za 28 zł?!?! - odpisał kolejny.
Trwa ładowanie wpisu:tiktok
Dla mnie zdecydowanie za słodki - dodała inna internautka.

Święta u Gessler na bogato

Już kilka tygodni temu restauracje Magdy Gessler w całej Polsce zaprezentowały swoją ofertę na święta. Wśród nich - wspomniany Słodki Słony. I tutaj także tanio nie jest. Makowiec kosztuje aż 170 złotych, a rolada sezamowo-chałwowa 160 zł. Sernik to już opcja "ekonomiczna" - 105 złotych. Podobnie, jak i piernik, co sugeruje, że próbowany przez Agę kawałek stanowił jakąś 1/4 całego ciasta.

Tradycyjne dania także tanie nie są. Za czerwony barszcz u restauratorki trzeba zapłacić 60 złotych. Pierogi z kapustą i grzybami kosztują 48 złotych, choć nawet nie wiadomo ile pierogów znajduje się w porcji. Sałatka jarzynowa to koszt 55 złotych, a bigos - 80 złotych. Śledzie z restauracji Magdy Gessler kosztują 65 złotych, a ryba po grecku - 85 złotych.

Autor: EWS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić