aktualizacja 

Nigdy nie wnoś tych rzeczy na pokład. Stewardesa wyjaśnia dlaczego

22

Podróż samolotem może bywać niekomfortowa, szczególnie gdy któryś z pasażerów głośno się zachowuje lub będzie źródłem nieprzyjemnych zapachów. Stewardesa zdradza, których potraw nigdy nie należy wnosić na pokład. Współpodróżni cię za to znienawidzą.

Nigdy nie wnoś tych rzeczy na pokład. Stewardesa wyjaśnia dlaczego
Stewardesa podała listę produktów, które nie są mile widziane na pokładzie (Getty Images, RossHelen)

Niektóre dania pachną tak, że lepiej jeść je w domowym zaciszu, aniżeli w samolocie pełnym obcych ludzi. Choć wiele potraw zdaje się niemal oczywistych, to są i takie, których większość nas by się nie spodziewała.

Tych rzeczy nigdy nie jedz w samolocie. Ich zapach może zrujnować innym lot

W jednym z odcinków podcastu "Flight Steward" członkowie personelu pokładowego zdradzili, których dań najbardziej nie znoszą na pokładzie samolotu. Stewardesa o nicku "B" wyznała, że są trzy rzeczy, których zapachu nie cierpi podczas lotu. Są to: ryby, jajka na twardo oraz brokuły. Jej kolega, Uncle J, potwierdził niechęć do tych produktów.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: "Halo Polacy". Pokazuje, jak wygląda życie w Tajlandii. Zdradził, co najbardziej ciekawi internautów
"Te rzeczy są najgorsze, zwłaszcza brokuły. Kiedy otwierasz pojemnik, w którym są te ugotowane warzywa, o mój Boże, chce się wymiotować. Jest coś w zapachu gotowanych brokułów, które spędziły trochę czasu w pojemniku, co sprawia, że jest to nieprzyjemne" - relacjonował.

Stewardesa dodała także, że podobny problem stwarza kalafior, który pachnie podobnie, jak brokuły. Podobne reakcje wywołuje w niej kimchi. "Uwielbiam kimchi, ale błagam, nie jedzcie tego w moim samolocie" - powiedziała.

Spożywanie śmierdzących produktów może nieść poważne konsekwencje

Niektóre potrawy śmierdzą tak niemiłosiernie, że ich przewożenie oraz spożywanie zostało zakazane przez linie lotnicze. Taki los spotkał m.in. słynnego duriana - owoc krajów azjatyckich, którego zabraniają niemal wszyscy przewoźnicy.

Spożywanie produktów, które wydzielają uciążliwy, nieprzyjemny zapach może nie tylko doprowadzić do uprzykrzenia lotu innym podróżnym i nieprzychylnych spojrzeń, ale nawet do usunięcia danego pasażera z samolotu. Personel pokładowy dba przede wszystkim o komfort podróży większości podróżnych.

Autor: MSI
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić