Ewelina Kolecka
Ewelina Kolecka| 

Prosty i szybki przepis. Makaron z jajkiem

13

Żeby przygotować dobry obiad lub kolację, wcale nie musimy spędzać wielu godzin w kuchni. Wystarczy kilka składników, aby uzyskać pożywne i pyszne danie – makaron z jajkami. To idealna pozycja dla kogoś, kto nie przepada za gotowaniem, ma w nim niewielkie doświadczenie lub akurat się spieszy. Tekst powstał w ramach akcji #Zostań w domu z o2.

Prosty i szybki przepis. Makaron z jajkiem
(Getty Images, Sunphol Sorakul)

W związku z przymusowym pobytem w domach ograniczyliśmy wyjścia do minimum. Zamiast regularnie uzupełniać braki w lodówce, wolimy odwiedzać sklepy spożywcze rzadziej, ale zakupując więcej produktów. Makaron z jajkiem to potrwa, która uratuje nas, kiedy kuchnia świeci pustkami lub akurat nie mamy możliwości wyjścia po zakupy.

Makaron z jajkiem. Poprzednie składniki

  • odrobina masła lub oleju
  • ugotowany makaron
  • jedno lub dwa surowe jajka

Makaron z jajkiem. Sposób przygotowania

  • Rozgrzej patelnię, a następnie rozpuść olej lub masło. Po rozprowadzeniu po całej patelni dodajmy ugotowany makaron.
  • Rozbij jajka, dodaj je do makaronu, a całość starannie wymieszaj.
  • Potrawa stanie się gotowa do spożycia, kiedy jajko będzie w całości ścięte.
  • Jeśli mamy ochotę, możemy na koniec dodać do gotowej potrawy odrobinę sera żółtego, przyprawy albo drobno pokrojone i podsmażone kawałki szynki.

Makaron z jajkiem możemy podawać jako osobne danie, z surówką lub ziemniakami. Najlepiej sprawdzi się na obiad lub kolację.

Zobacz także: Zobacz też: Pyszny przepis na lody bananowe z czekoladą
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić