oprac. Zuzanna Sierzputowska| 

Świetny trik z TikToka. Tak szybko rozprawisz się ze skórą od kurczaka

6

Przygotowanie białego mięsa często wiąże się z pozbyciem tłustej skóry. Popularna tiktokerka podzieliła się z obserwatorami swoją metodą. Jest prosta i skuteczna.

Świetny trik z TikToka. Tak szybko rozprawisz się ze skórą od kurczaka
Sztuczki na przyrządzanie kurczaka zalewają TikToka (Unsplash.com, Unsplash)

Gina Homolka jest profesjonalnym szefem kuchni, a w wolnych chwilach coraz sławniejszą użytkowniczką TikToka. Za pomocą aplikacji Gina przekazuje swoje wskazówki dotyczące gotowania. Niedawno wyszła na przeciw każdemu, kto ma problem bądź też nie lubi czynności, jaką jest pozbywanie się skóry kurczaka. Tak zrobimy to szybko i sprawnie!

Szef kuchni dorada, jak pozbyć się skóry z kurczaka

TikTokowy profil Homolki śledzi prawie 270 tysięcy osób - liczby mówią same za siebie. Szef kuchni dzieli się swoimi trikami, z którymi przygotowywanie potraw może być o wiele prostsze. Kiedy pojawił się sposób na tłustą skórę z kurczaka, kwestią czasu było, kiedy nagranie stanie się viralem. Gina pokazuje, że każda kuchenna czynność może być prosta. Jaki jest zatem jej trik na kurczaka?

Chwyć dwa ręczniki papierowe, które zapewnią ci lepszy chwyt, a następnie po prostu je ściągnij - tłumaczy na wideo Gina.
Zaciekawieni obserwatorzy popularnej szef kuchni od razu wypróbowali metodę - wszyscy potwierdzają, że naprawdę działa!

TikTok jest pełen wskazówek odnośnie do przyrządzania potraw z kurczaka

Patent Giny na szybkie ściągnięcie tłustej skóry to niejedyny genialny pomysł, znajdujący się w popularnej aplikacji. Wśród nagrań dotyczących gotowania znajdziemy też m.in. poradę, jak bez robienia bałaganu i zamieszania usunąć ścięgna z piersi z kurczaka. Do tego triku wystarczy nam jedynie widelec oraz papierowy ręcznik. Najpierw wsuwamy ostre zakończenia widelca pomiędzy ścięgna, a następnie ciągniemy sztuciec w dół, tym samym usuwając przeszkadzający element. Ręcznik papierowy przyda się, by przytrzymać śliskie mięso we właściwym miejscu.

Kolejnym przydatnym spostrzeżeniem jest metoda na to, aby pałki lub podudzie z kurczaka zostało upieczone równomiernie z każdej strony. Tu potrzebujemy stojaka grillowego. Przygotowane wcześniej mięso podwieszamy na naszym stojaku i taką konstrukcję wkładamy do piekarnika. Dzięki temu trikowi ciepło wydzielane przez piekarnik będzie docierać do mięsa z każdej strony, a my będziemy cieszyć się z soczystej i ładnie zarumienionej potrawy.

Zobacz także: Soczyste skrzydełka kurczaka. Pyszny przepis krok po kroku
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.
Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje się tutaj.

Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić