aktualizacja 

Weź banknot i podejdź do lodówki. Tak możesz oszczędzić na rachunkach

69

Domowe sprzęty często po kilku latach wymagają naprawy, a co gorsza całkowitej wymiany. Szczególnie narażona jest lodówka. Jak wiadomo, to drogi sprzęt i często warto przed jej wymianą sprawdzić, czy wszystko jest w porządku i czy nasza lodówka jest szczelna. Wystarczy do tego jedynie banknot! Ten test to dopiero początek. Oto kilka domowych trików, które zmienią twoją codzienność!

Weź banknot i podejdź do lodówki. Tak możesz oszczędzić na rachunkach
Test na szczelność lodówki z banknotem (Genialne.pl)

Jeśli masz lodówkę starszą niż pięć lat, lepiej zrób specjalny test szczelności. To ważne, by zaoszczędzić na rachunkach lub wiedzieć, co wymaga naprawy. Wystarczy do niego jeden banknot. Ten test najlepiej zrobić, gdy lodówka pracuje cały czas. Może to oznaczać, że uszczelka nie chroni naszej maszyny przed przedostawaniem się do środka ciepłego powietrza.

Na czym polega lodówkowy test z banknotem? Wystarczy włożyć go między drzwi, a następnie je zamknąć. Następnie powoli ciągnij za banknot lub inny kawałek papierka. Jeśli z uszczelką wszystko jest w porządku, powinna stawiać opór podczas wyciągania papierka. W przeciwnym razie, banknot uda się wyciągnąć bez najmniejszego problemu. Szczegóły testu na poniższym materiale wideo.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Test na szczelność wiekowej lodówki. Wystarczy tylko banknot!

Test na szczelność wiekowej lodówki. To nie jedyny trik ułatwiający życie

Kolejnym sposobem na ułatwienie codziennych zajęć może być ujawnienie tajemnicy mówiącej o tym, do czego służy… druga część tłuczka. Nasze babcie umiały z niej korzystać! Warto wiedzieć, że kraciasta strona tłuczka służy do zmiękczania mięsa, a nie tylko do rozbijania go na większy placek. Dzięki zmiękczeniu kotleta, będzie on dużo pyszniejszy i przypadnie nam do gustu.

Innym trikiem, który świetnie sprawdzi się w kuchni, jest sposób na zachowanie dłuższej świeżości masła. Będzie do tego potrzebna głęboka maselniczka lub miseczka, do której włożymy kostkę masła. Następnie zalewamy je ostudzoną, przegotowaną, osoloną wodą. Należy zalać masło do pewnej wysokości i gotowe. Tak przygotowane masło może stać dłużej i tłuszcz tak szybko nie zrobi się zjełczały. Gotowe!

Oprócz szybko psującego się masła, nic nie irytuje tak, jak sklejająca się folia spożywcza. Aby temu zapobiec, warto znać ten trik. Jest banalny, a zmienia codzienność na dobre! Co zrobić? Wystarczy włożyć rolkę do zamrażalnika lub trzymać ją w lodówce.

Autor: WIP
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić