aktualizacja 

Bułeczki serowe ze specjalnym dodatkiem. Niebo w gębie od Ewy Wachowicz

0

Nie masz pomysłu na śniadanie, a tradycyjne płatki, owsianka czy jajecznica już Ci się przejadły? Ewa Wachowicz to specjalistka od rozwiązywania takich problemów. Jej bułeczki serowe z ananasem są hitem i jest bardzo prawdopodobne, że pokochają je także wasze dzieci.

Bułeczki serowe ze specjalnym dodatkiem. Niebo w gębie od Ewy Wachowicz
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Bułeczki serowe z ananasem według Ewy Wachowicz to ciekawy słodki przysmak. Będą idealnym rozwiązaniem, gdy nie masz czasu na długie przygotowania albo chcesz zjeść coś smacznego i pożywnego w biegu.

Świetnie sprawdzą się w podróży, pracy czy szkole. Są zdrowe, puszyste i dosłownie rozpływają się w ustach. Musisz koniecznie je wypróbować.

Nie zapomnij poczęstować najmłodszych członków rodziny - oni z pewnością docenią cudowną słodycz, płynącą z połączenia serowego nadzienia i ananasa. Takie bułeczki to również doskonała alternatywa dla ciasta, gdy przyjdą goście. Możesz być pewna, że znajomi od razu poproszą cię o przepis. Nie ma w tym nic dziwnego - to prawdziwe niebo w gębie.

Bułeczki serowe z ananasem według Ewy Wachowicz. Składniki

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 budyń śmietankowy
  • ananas z puszki
  • 350 ml zalewy z ananasa

Bułeczki serowe z ananasem według Ewy Wachowicz. Sposób przygotowania

  • Syrop z ananasa wlać do rondelka i zagotować.
  • Budyń rozpuścić w odrobinie zimnej wody.
  • Wlać do gorącego syropu.
  • Wymieszać.
  • Gdy zacznie gęstnieć, odstawić do wystudzenia.
  • Ser przełożyć do miski.
  • Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
  • Wybić jajko.
  • Posłodzić.
  • Rozgnieść widelcem.
  • Następnie wyrobić dłońmi.
  • Po kawałku odrywać porcje ciasta.
  • Z każdej utoczyć kulkę, umieścić na blasze piekarnika wyścielonej papierem, lekko spłaszczyć i zrobić wgłębienie (można użyć filiżanki do espresso – wystarczy ją przyłożyć i lekko docisnąć).
  • Do takiego dołeczka nałożyć budyń i kawałki ananasa.
  • Ciasteczka wstawić na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
  • Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić