Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
ABA
|
aktualizacja

Najlepsza pasta na kanapki. Zrobisz ją w 15 minut

14
Podziel się:

Jeśli znudziły ci się kanapki z wędliną i serem to koniecznie postaw na coś nowego — pastę do smarowania z makreli. Jej przygotowanie jest dziecinnie proste i szybkie. W zaledwie 15 minut wyczarujesz obłędny dodatek do pieczywa.

Najlepsza pasta na kanapki. Zrobisz ją w 15 minut
Pasta z makreli (Pixabay)

Pastę z makreli pokochają wszyscy. Można ją przygotować w zaledwie 15 minut z kilku podstawowych składników. Jest nie tylko smaczna, ale także zdrowa. Dzięki takiej paście bez problemu przemycisz rybę do codziennej diety.

Jeśli lubisz pikantne dania to do pasty dodaj odrobinę ketchupu pikantnego lub ostrej papryki. Jeśli natomiast nie chcesz używać majonezu to do pasty dodaj kilka łyżeczek gęstego, naturalnego jogurtu. Będzie równie smaczna, ale zdecydowanie mniej kaloryczna.

Pasta z makreli. Potrzebne składniki:

  • 1 makrela wędzona
  • 4 duże jajka
  • 1 duża cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki majonezu (lub jogurtu naturalnego, gęstego)
  • sól i pieprz do smaku

Pasta z makreli. Sposób przygotowania:

  • zacznij od obrania makreli ze skóry i ości
  • makrelę rozdrobnij widelcem
  • jajka, cebulę i ogórki pokrój w bardzo drobną kostkę
  • czosnek przeciśnij przez praskę
  • dodaj majonez i musztardę
  • całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem
  • podawaj z pieczywem

I gotowe! Jeśli spodobał ci się nasz przepis na szybkie brownie, to koniecznie sprawdź, jak przygotować pyszne kotlety schabowe oraz rosół.

Zobacz także: Smacznego: przepis na naleśniki z malinowo-nerkowcowym twarożkiem
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(14)
Malina
2 miesiące temu
Zrobiłam. Jest b. smaczna.
Jac
2 miesiące temu
Eureke ktoś odkryl
447
2 miesiące temu
W WĘDZONEJ TO JEST SAMA SÓL I TRUTKA NA SZCURY Z WĘDZRNI
Fandan
2 miesiące temu
Ja robię makrelę z trzema jajkami na twardo i ogórkiem kiszonym. Można dodać koperek. Łyżka majonezu. Tak robię i jest pycha.
Ewa 007
2 miesiące temu
Dzięki o2pl za usunięcie mojego komentarza. A dlaczegóż o2pl??? Komentarz był stosowny.
Zosia
2 miesiące temu
Nie wiem czy wiecie, że makrela świetnie smakuje,z białym serem ,i cebula
smakosz
2 miesiące temu
ryba wędzona i czosnek, zjedz i idź do pracy. Nikt nie będzie chciał z tobą rozmawiać bo nie wytrzyma tego smrodu
JOZ
2 miesiące temu
Próbowałem. Makrelę rozdrobniłem i czosnek rozdrobniłem. Ale jajek nie daję rady pokroić. Rozlewają się jak tylko uszkodzę skorupkę. Macie jakiś sposób, oczywiście zgodny z przepisem?
sdf
2 miesiące temu
majonez jajka,musztarda ,makrela,natka pietruszki,cebulka i pasta gotowa,ogorek konserowowy ja np.nie lubie bo bedzie za kwasna,ja,nawet jak tatara jadlam to bez ogorkow bo nie lubie z ogorkiem kiszonym tylko mieso,zotko i cebulka,lub tunczyk,mozna przygotowac z majonezem
Starszy pan
2 miesiące temu
Często robię taką pastę. Bardzo smaczna.
Mamasita
2 miesiące temu
Pyszna, zdrowa, niebanalna... ja dodaje jeszcze koper i natkę pietruszki. Moi bliscy ja uwielbiają
Mniam
2 miesiące temu
Jajka najlepiej ugotować i to w dodatku na twardo.!
Edfhuydc
2 miesiące temu
Bardzo dobra. Nie dodaje ogórka i czosnku tylko szczypiorek..makrele kroję nożem na kawałeczki wtedy łatwo pod nożem wyczuć drobne ości i bez problemu mogą jeść dzieci A jajkamozna rozdrobnić krajalnica do cebuli. Jest zdecydowanie szybciej.Smacznego.
Rumun
2 miesiące temu
Smaczna Lubię taką
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić