Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
MMC
|

Przepis Magdy Gessler na domowy makaron. O wiele lepszy niż sklepowy!

6
Podziel się:

Spaghetti z domowego makaronu smakuje o wiele lepiej niż z kupionego. A w rosole? Niebo w gębie! Przepis jest banalnie prosty, dlatego każdy może spróbować swoich sił. Używa go sama Magda Gessler.

Przepis Magdy Gessler na domowy makaron. O wiele lepszy niż sklepowy!
Przepis na domowy makaron. (Pixabay)

W kuchni nie ma chyba nic prostszego niż zrobienie domowego makaronu. Jeden składnik może zmienić całe danie, rosół, spaghetti czy ulubione pesto będzie o wiele lepiej smakowało ze świeżym makaronem niż kupionym.

Magda Gessler często zdradza swoje sposoby i przepisy w programach, w których występuje. Pokazała między innymi, jak sama przygotowuje swój ekspresowy makaron.

Przepis na domowy makaron. Składniki:

  • 400 g mąki
  • 6-7 łyżek wody
  • 3 jajka
  • sól

Przepis na domowy makaron. Wykonanie:

  • Mąkę przesiej przez sito na stolicę
  • Dodaj jajka, wodę, szczyptę soli
  • Zagnieć gładkie i twarde ciasto
  • Zastaw na 20 minut to przeschnięcia
  • Ciasto rozwałkuj, podsyp mąką i wycinaj paski, ponownie podsyp je mąką i rzuć na stolnicę
  • W garnku zagotuj wodę, wrzuć makaron i gotuj pod przykryciem
  • Odcedź makaron, zalej zimną wodą
  • Podawaj z rosołem, ulubionym sosem lub pesto
Zobacz także: Prosty przepis na pyszne bułki. Przygotujesz je błyskawicznie
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(6)
mmm
5 miesięcy temu
Nie mam co robić, tylko stać przy garach i tworzyć makarony??? No nie, mam wiele innych ciekawszych zajęć.
Lechu.
5 miesięcy temu
Znakomity
Boję się
5 miesięcy temu
Czy nikt nie umie nic ugotować bez przepisu M.Gesler? Przestańcie ją tak lansować. Jeszcze parę dni a otworzę lodówkę i wyskoczy Gessler Ta osoba nie jest wcale autorytetem. Znam lepszych np Jakubiak.
Kisiel
5 miesięcy temu
To jest przepis pani Gessler? Cóż po prostu wstyd. Woda dodana do ciasta na makaron? Stanowcze NIE !!! Po drugie... Nie odplukuje się makaronu do podania z pesto lub sosem.
Qwerty
5 miesięcy temu
Odkrycie Ameryki. Prawdziwy makaron to mąka, jaja i szczyptą soli, bez żadnej wody
MistrzPatelni
5 miesięcy temu
Lepszy bo z włosami?
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić