Przepis na racuchy z jabłkami. Przetakiewicz zdradza sekret babci

10

Racuchy z jabłkami to idealny pomysł na pyszną przekąskę, którą przygotujesz w kilka minut. Joanna Przetakiewicz podzieliła się swoim ulubionym przepisem na racuchy, które robiła jej babcia.

Przepis na racuchy z jabłkami. Przetakiewicz zdradza sekret babci
Joanna Przetakiewicz podzieliła się swoim ulubionym przepisem na racuchy, które robiła jej babcia. (Instagram)

Projektantka mody i przedsiębiorczyni Joanna Przetakiewicz uwielbia dzielić się ze swoimi fanami nie tylko nowinkami ze świata mody, ale również prostymi przepisami kulinarnymi. Tym razem zdradziła, jak przygotować pyszne racuchy z jabłkami według przepisu swojej babci. Przetakiewicz przyznaje, że racuchy nie są dietetyczne, ale zawierają tzw. "kalorie szczęścia".

Przepis na racuchy z jabłkami wg Joanny Przetakiewicz. Składniki:

  • 4-5 jabłek
  • 150-200 ml jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 4-5 łyżeczek mąki pszennej
  • wanilia (może być łyżeczka cukru waniliowego)
  • cukier waniliowy
  • 0,5 łyżeczki sody

Przepis na racuchy z jabłkami wg Joanny Przetakiewicz. Wykonanie:

  • jabłka obierz i pokrój w plasterki (ok. 0,5 cm)
  • wszystkie składniki (oprócz jabłek) zmiksuj na jednolitą masę
  • plasterki jabłek zamocz w masie
  • na patelni rozgrzej masło klarowane lub olej roślinny
  • racuchy smaż na złoty kolor ok. 1,5 minuty z każdej strony
  • racuchy możesz posypać cukrem pudrem
Trwa ładowanie wpisu:instagram
Zobacz także: Lekkie placki z truskawkami
Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić