Przepis na szybką przekąskę. Ślimaczki z ciasta francuskiego

2

Ślimaczki z ciasta francuskiego to łatwa i szybka w przygotowaniu przekąska imprezowa. Do zrobienia chrupiących ślimaczków potrzebujesz tylko kilku składników. Podstawą jest gotowe ciasto francuskie, które kupisz w każdym sklepie.

Przepis na szybką przekąskę. Ślimaczki z ciasta francuskiego
Ślimaczki z ciasta francuskiego to świetny pomysł na szybką przekąskę

Nie masz inspiracji co przygotować na wieczór z przyjaciółmi? Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką to idealna przekąska nie tylko na imprezę. Wyśmienicie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jeżeli lubisz ,to możesz nieco zmodyfikować przepis i dodać pikantne przyprawy lub przyrządzić do przekąski pikantny sos np. czosnkowy.

Przepis na ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką. Potrzebne składniki:

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 4 łyżki ketchupu lub koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka majonezu
  • 6 plasterków ulubionej szynki
  • 6 plasterków sera żółtego
  • ulubione zioła suszone (bazylia, oregano)
  • pieprz, sól

Przepis na ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką. Sposób przygotowania:

  • Ketchup, majonez i zioła wymieszaj razem na jednolity sos. Dopraw solą i pieprzem
  • Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj sosem. Poukładaj na nim plasterki sera, a następnie plasterki szynki. Całość zawiń i zroluj ciasto. Pokrój na plasterki o szerokości ok. 2cm.
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piecz do zarumienienia, ok. 20 minut.

Ślimaczki z ciasta francuskiego możesz podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem.

Zobacz także: Przepis na marynowane kurki
Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić