Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
KLS
|
aktualizacja

Szakszuka Magdy Gessler. Przepis na pyszne śniadanie

17
Podziel się:

Szukasz pomysłu na wyśmienite śniadanie? Masz dość owsianki i jajecznicy? Ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Przepyszna szakszuka Magdy Gessler to doskonała alternatywa dla tradycyjnego śniadania. Jest zdrowa i zawiera pełnowartościowe składniki. Nic, tylko jeść!

Szakszuka Magdy Gessler. Przepis na pyszne śniadanie
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Magda Gessler to topowa polska restauratorka. Nic dziwnego, że jej przepisy robią furorę w sieci. Jej szakszuka zadowoli podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Szakszuka Magdy Gessler. Składniki

  • pomidory - 2
  • papryka - ½
  • jajka - 2
  • cebula - ½ małej
  • czosnek - 1 ząbek
  • papryczka chili - ½
  • natka pietruszki
  • natka kolendry
  • tymianek
  • kumin - szczypta
  • kurkuma - szczypta
  • sól i pieprz dla smaku
  • olej do smażenia

Szakszuka Magdy Gessler. Wykonanie

  • Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w plastry.
  • Cebulę i czosnek obrać i posiekać.
  • Usunąć nasiona z papryki słodkiej i ostrej. Pokroić w paski. Zioła posiekać.
  • Na łyżce oleju rozgrzać kumin i kurkumę, dodać cebulę i czosnek, a kiedy się podsmażą, dorzucić paprykę i na końcu pomidory.
  • Smażyć kilka minut, mieszając, aż nadmiar wody odparuje.
  • Doprawić solą, pieprzem. Dodać zioła i wymieszać.
  • W masie zrobić dwa wgłębienia i wbić tam jajka, doprawić je solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień, przykryć patelnię oraz poczekać aż białka się zetną.
  • Podawać ze świeżym chlebem i kubkiem kawy.

Gotowe. Smacznego!

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(17)
Taka Gesler
2 miesiące temu
Dokładny przykład czego nie jeść na śniadanie
Opinioneo
2 miesiące temu
Gęśler... i wszystko jasne!
Ja ze Szczeci...
2 miesiące temu
To nie jest szakszuka Magdy Gesler. Wiele razy to robiłem. W najlepszej wersji podaje się do tego jajko po wiedeńsku oraz grillowane frankfurterki podane na sałacie Rukoli z dodatkiem podpieczonej bagietki.
Gość
2 miesiące temu
A do tego przepisu pani Gessler trzeba dodać kilka kłaków z jej kudłów.
Magda Gessler
2 miesiące temu
To nieprawda moje ulubione śniadanie które staram się jeść codziennie, cudowne dla mej boskiej figury to 2 kg karkówki wieprzowej zawinięte w kilogram słoniny, faszerowane kilogramem kaszanki i kilogramem białego salcesonu, smażone w głębokim tłuszczu. Bym wytrzymała do drugiego śniadania zjadam to z dwoma bochenkami wiejskimi okrągłymi
Gość
2 miesiące temu
Jasne ,ona będzie uczyć jak się robi szakukę 🤣
LLLLLL
2 miesiące temu
Cała Geslerowa robi furorę, szczególnie tymi frędzlami.
Znowu
2 miesiące temu
Na samo wspomnienie geslerowej tracę 5 kilo na wadze przez niestrawność
gość
2 miesiące temu
Po polsku: jaja sadzone na warzywach z ziołami. Żadna rewelacja.
Boa
2 miesiące temu
Zapomniała dodać z 5 piw trza wypic
Makłowicz
2 miesiące temu
Kupa na kółkach
cienkich!!!
2 miesiące temu
Wyglada jak Januszek Kowalski, w swoim przemówieniu ,jajecznica
gaja
2 miesiące temu
Czarodziejka...p.Madziu dziekuje za energie ktora Pani daje i za te kolory jest super....prosze o jeszcze...
olej do smaże...
2 miesiące temu
nie- dziękuję.
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić