Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
KLS
|

Szybkie danie za grosze! Przepis na parówki po węgiersku

14
Podziel się:

Potrzebujesz szybkiego i taniego obiadu? Parówki po węgiersku sprawdzą się znakomicie! To doskonały wybór również na śniadanie. Takie parówki są nie tylko smaczne. Przygotujesz je błyskawicznie, nie potrzebujesz godzin spędzonych w kuchni.

Szybkie danie za grosze! Przepis na parówki po węgiersku
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Parówki po węgiersku? Idealnie smakują z makaronem, ziemniakami, ryżem lub pieczywem, więc możesz zastosować dowolne kombinacje - wedle uznania. Są świetnym rozwiązaniem, gdy nie masz pomysłu, czasu i składników. Smacznego!

Parówki po węgiersku. Składniki:

  • 1/2 kg cienkich parówek
  • 250 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 duża papryka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1/3 szklanki kwaśnej śmietany
  • sól, pieprz, ostra papryka, zioła prowansalskie
  • natka pietruszki,
  • olej do smażenia,
  • 2 szklanki bulionu

Parówki po węgiersku. Wykonanie:

  • Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć na odrobinie oleju.
  • Pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę dodać do pieczarek, dusić, aż cebula się lekko zrumieni. Dodać parówki pokrojone w plasterki i zalać bulionem.
  • Gotować około 10 minut na małym ogniu. Dodać koncentrat pomidorowy.
  • Mąkę rozrobić z odrobiną wody, dokładnie wymieszać i wlać do parówek.
  • Śmietanę zahartować kilkoma łyżkami gotującego się sosu, po czym wlać ją do parówek.
  • Na koniec doprawić do smaku.

Nietrudne, a pyszne. Sprawdź sam!

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(14)
Żbik
miesiąc temu
Taniej jest kupić parówki, sos pomidorowy i makaron bez tych dodatków i też można się najeść
654
miesiąc temu
W 1980 roku byłem w Czechach i jadłem ich parówki. Nigdy potem tak smacznych parówek już nie spotkałem.
Taternik
miesiąc temu
Tak pamietam to danie jeszcze w latach 80 tychjadlo sie to na kol9niach i obozach. Fajne .
Kucharz
miesiąc temu
Kogo stać dzisiaj na takie rarytasy ja się pytam!?
Adam
miesiąc temu
Drogo!Kogo dzisiaj stać na takie rarytasy ja się pytam!?
Rychu
miesiąc temu
Obrzydlistwo ten obiad. Jak już parówki na ciepło to dla 1 osoby wystarczy 2 cebule na 1 grubą parówkę wieprzową, cebulę pokroić w szerokie krążki, zeszklić, dodać pokrojoną parówkę w 1 cm plasterki dodać, krótko poddusić z cebulą, posypać mocno pieprzem ziołowym i troszkę czarnym, nie solić. Korytko jest bardzo smaczne bo nie zalatuje parówkami, właśnie to zajadam z chlebkiem. Cienkich parówek nie kupuję bo z nich jakiś żel wypływa jak się je smaży.
Robson
miesiąc temu
Tylko parówek nie obrabia się tak długo. Parówka powinna być zalana wrzątkiem i tak powinna się ogrzać. Nie gotuje się parówek.
Sabat
miesiąc temu
Nie tak dawno pisaliście o szkodliwości parówek, może się zdecydujecie?
koala
miesiąc temu
ale jaki koszt kogo dzisiaj na to stać
Aaabbb
miesiąc temu
I to wszystko w parę minut....he he
Boobo
miesiąc temu
Do tego dodać parę kropel magii łyżkę miodu,dżem wiśniowy a wszystko doprawić pierdolami pisanymi w t artykule.Mozna powiedzieć że w każdym domu robi się dania z tego co zostało w lodówce w myśl oszczędzania żywności i nikt nie publikuje tego na forum.podejzewam że Węgier kosztując tej potrawy zwróciłby ja czestujacemu.
Stary
miesiąc temu
Parówki po węgiersku nie znane Węgrom . Fasolka po bretońsku nie znana w Bretanii. Śledź po japońsku nie znany w Japonii. Co za pierdy ja pitolę . Swego czasu w Lesznie jadłem flaki wieprzowe a teraz w sklepach jest szynka z kurczaka albo indyka. Czekam na filet z piersi świniaka i wędzone ości z turbota
EBOLA✌
miesiąc temu
Szybkie danie to tylko danie .... 😆😆😆
hmm
miesiąc temu
No i sraczka gotowa ;)
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić