Tak robią jajecznicę w najdroższych restauracjach. W przepisie jest jeden trik

22

Jajecznica to jedno z najpopularniejszych śniadaniowych dań. Istnieje dziesiątki sposobów na przyrządzenie tego dania z jajek. My zdradzamy przepis, który stosują najbardziej prestiżowe restauracje na całym świecie. Wystarczy zastosować jeden trik.

Tak robią jajecznicę w najdroższych restauracjach. W przepisie jest jeden trik
Jajecznica to jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. (Pixabay)

Jajecznica to jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych serwowanych na polskich stołach. Dzięki temu przepisowi dowiecie się jak zrobić pyszną jajecznicę, która jest idealnie kremowa. Nie ma tutaj magicznych dodatków, chodzi o technikę wykonania. Twoja rodzina z pewnością pokocha smak idealnie kremowej jajecznicy.

Przepis na jajecznicę idealną. Potrzebne składniki:

  • 3 jajka
  • masło klarowane
  • sól
  • pieprz

Przepis na jajecznicę idealną. Sposób przygotowania:

  • Jajka wbij do miseczki i dokładnie wymieszaj, aby jaja stanowiły jednolitą masę
  • Na patelni na UWAGA bardzo małym ogniu rozpuść masło
  • Do rozpuszczonego masła wlej jaja i na JAK NAJMNIEJSZYM OGNIU smaż jajecznicę co jakiś czas delikatnie mieszając (a raczej przesuwając po dnie patelni) drewnianą szpatułką
  • Jajecznicę należy robić bardzo bardzo powoli, nawet do 12 minut (zależy od ilości jaj i wielkości patelni). Jajecznica musi stać się bardzo kremowa, bez żadnych grudek
  • Przełóż na talerz, dopraw solą i pieprzem i podawaj z ulubionymi dodatkami
Zobacz także: Perfekcyjne jajka
Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić