o2 - Serce Internetu
Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
  • QUIZY
Wróć na
ESO
|

Tak robią jajecznicę w najdroższych restauracjach. W przepisie jest jeden trik

14
Podziel się

Jajecznica to jedno z najpopularniejszych śniadaniowych dań. Istnieje dziesiątki sposobów na przyrządzenie tego dania z jajek. My zdradzamy przepis, który stosują najbardziej prestiżowe restauracje na całym świecie. Wystarczy zastosować jeden trik.

Tak robią jajecznicę w najdroższych restauracjach. W przepisie jest jeden trik
Jajecznica to jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. (Pixabay)
bEKgpeTF

Jajecznica to jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych serwowanych na polskich stołach. Dzięki temu przepisowi dowiecie się jak zrobić pyszną jajecznicę, która jest idealnie kremowa. Nie ma tutaj magicznych dodatków, chodzi o technikę wykonania. Twoja rodzina z pewnością pokocha smak idealnie kremowej jajecznicy.

Przepis na jajecznicę idealną. Potrzebne składniki:

  • 3 jajka
  • masło klarowane
  • sól
  • pieprz
bEKgpeTH

Przepis na jajecznicę idealną. Sposób przygotowania:

  • Jajka wbij do miseczki i dokładnie wymieszaj, aby jaja stanowiły jednolitą masę
  • Na patelni na UWAGA bardzo małym ogniu rozpuść masło
  • Do rozpuszczonego masła wlej jaja i na JAK NAJMNIEJSZYM OGNIU smaż jajecznicę co jakiś czas delikatnie mieszając (a raczej przesuwając po dnie patelni) drewnianą szpatułką
  • Jajecznicę należy robić bardzo bardzo powoli, nawet do 12 minut (zależy od ilości jaj i wielkości patelni). Jajecznica musi stać się bardzo kremowa, bez żadnych grudek
  • Przełóż na talerz, dopraw solą i pieprzem i podawaj z ulubionymi dodatkami
Zobacz także: Perfekcyjne jajka
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
bEKgpeUi
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(14)
mmm
3 tyg. temu
Bzdura. To przepis anglosaski na scrambled eggs. Nasza jajecznica musi być wyraźnie żółto-biała.
zebra
rok temu
ja robie 24-28 minut,nie lubie nieściętej
Aaaa
rok temu
🤦‍♀️ Całe życie źle robiłam jajecznicę😳😱..
bEKgpeUj
patelniarz
rok temu
Masło nie służy do smażenia potraw !!! Jak kto lubi - może sobie położyć kawałek na gotowe ciepłe danie.
QRT
rok temu
Totalna bzdura.W jajecznicy musi być widocne białko i żółtko.Cała tajemnica polaga na tym,zeby się za mocno nie zesmażyła.No i oczywiście od dodatków.Jak ktoś lubi.
To ja
rok temu
No coś podobnego i już się nauczyłem
Widz
rok temu
Najpierw na patelnie z olejem dajemy pokruszony twaróg,gdy się delikatnie roztopi,dodajemy jajka mieszamy i smażymy na małym ogniu,dodajemy sól,pieprz a na koniec posypujemy szczypiorkiem...to dopiero jest delikatna jajecznica,a w smaku rewelacja
beg
rok temu
niektorzy ludzie sie az tak do niczego nie nadaja ze ajjecznicy zwyklej nie umieja usmazyc,i prostej czynnosci wykonac nawet ,jak kalekami nie sa
wap
rok temu
no sa soosby ktore nawet jajecznicy nie umieja przygotowac,pamietam ze gdzies jadlam jajecznice,gdzie,spalone grudy byly sobie pomyslalam w jednej minucie now szystko mozna zj..c,ale zeby jajecznice spalic?
Zenek
rok temu
Opadła mi szczęka i teraz nic nie mogę zjeść.
CNNNC
rok temu
Tak jajecznice robil Louis de Funes w filmie ,, Kapusniaczek ,,. O Dwoch starych ludziach zyjacych na wsi
Znudzony
rok temu
Bzdura delikatnie mówiąc... Jaj do jajecznicy nigdy nie bełtamy... Wolno mieszamy na małym ogniu i gdy jest "prawie" zdejmujemy z ognia i mieszamy szybciej... Dojdzie do końca od ciepła nagrzanej patelni i nie będzie wysuszona.
ceber84
rok temu
Dodajcie łyżeczkę serka almette, wtedy naprawde jest kremowa
bEKgpeUb
👩‍🍳Kucharka
rok temu
Ja do jajecznicy dodaję potarty na tarce ulubiony ser żółty.. Polecam
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić