Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
ESO
|

Tak robią jajecznicę w najdroższych restauracjach. W przepisie jest jeden trik

13
Podziel się:

Jajecznica to jedno z najpopularniejszych śniadaniowych dań. Istnieje dziesiątki sposobów na przyrządzenie tego dania z jajek. My zdradzamy przepis, który stosują najbardziej prestiżowe restauracje na całym świecie. Wystarczy zastosować jeden trik.

Tak robią jajecznicę w najdroższych restauracjach. W przepisie jest jeden trik
Jajecznica to jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. (Pixabay)

Jajecznica to jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych serwowanych na polskich stołach. Dzięki temu przepisowi dowiecie się jak zrobić pyszną jajecznicę, która jest idealnie kremowa. Nie ma tutaj magicznych dodatków, chodzi o technikę wykonania. Twoja rodzina z pewnością pokocha smak idealnie kremowej jajecznicy.

Przepis na jajecznicę idealną. Potrzebne składniki:

  • 3 jajka
  • masło klarowane
  • sól
  • pieprz

Przepis na jajecznicę idealną. Sposób przygotowania:

  • Jajka wbij do miseczki i dokładnie wymieszaj, aby jaja stanowiły jednolitą masę
  • Na patelni na UWAGA bardzo małym ogniu rozpuść masło
  • Do rozpuszczonego masła wlej jaja i na JAK NAJMNIEJSZYM OGNIU smaż jajecznicę co jakiś czas delikatnie mieszając (a raczej przesuwając po dnie patelni) drewnianą szpatułką
  • Jajecznicę należy robić bardzo bardzo powoli, nawet do 12 minut (zależy od ilości jaj i wielkości patelni). Jajecznica musi stać się bardzo kremowa, bez żadnych grudek
  • Przełóż na talerz, dopraw solą i pieprzem i podawaj z ulubionymi dodatkami
Zobacz także: Perfekcyjne jajka
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(13)
zebra
2 lata temu
ja robie 24-28 minut,nie lubie nieściętej
Aaaa
2 lata temu
🤦‍♀️ Całe życie źle robiłam jajecznicę😳😱..
patelniarz
2 lata temu
Masło nie służy do smażenia potraw !!! Jak kto lubi - może sobie położyć kawałek na gotowe ciepłe danie.
QRT
2 lata temu
Totalna bzdura.W jajecznicy musi być widocne białko i żółtko.Cała tajemnica polaga na tym,zeby się za mocno nie zesmażyła.No i oczywiście od dodatków.Jak ktoś lubi.
To ja
2 lata temu
No coś podobnego i już się nauczyłem
Widz
2 lata temu
Najpierw na patelnie z olejem dajemy pokruszony twaróg,gdy się delikatnie roztopi,dodajemy jajka mieszamy i smażymy na małym ogniu,dodajemy sól,pieprz a na koniec posypujemy szczypiorkiem...to dopiero jest delikatna jajecznica,a w smaku rewelacja
beg
2 lata temu
niektorzy ludzie sie az tak do niczego nie nadaja ze ajjecznicy zwyklej nie umieja usmazyc,i prostej czynnosci wykonac nawet ,jak kalekami nie sa
wap
2 lata temu
no sa soosby ktore nawet jajecznicy nie umieja przygotowac,pamietam ze gdzies jadlam jajecznice,gdzie,spalone grudy byly sobie pomyslalam w jednej minucie now szystko mozna zj..c,ale zeby jajecznice spalic?
Zenek
2 lata temu
Opadła mi szczęka i teraz nic nie mogę zjeść.
CNNNC
2 lata temu
Tak jajecznice robil Louis de Funes w filmie ,, Kapusniaczek ,,. O Dwoch starych ludziach zyjacych na wsi
Znudzony
2 lata temu
Bzdura delikatnie mówiąc... Jaj do jajecznicy nigdy nie bełtamy... Wolno mieszamy na małym ogniu i gdy jest "prawie" zdejmujemy z ognia i mieszamy szybciej... Dojdzie do końca od ciepła nagrzanej patelni i nie będzie wysuszona.
ceber84
2 lata temu
Dodajcie łyżeczkę serka almette, wtedy naprawde jest kremowa
👩‍🍳Kucharka
2 lata temu
Ja do jajecznicy dodaję potarty na tarce ulubiony ser żółty.. Polecam
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić