Te szaszłyki przygotuje każdy. Nawet najgorszy kucharz świata
Pieczone warzywa to klucz do sukcesu. Oprócz nich potrzebować będziesz jeszcze patyków do szaszłyków. Gwarantujemy, że efekt końcowy cię zaskoczy.
Źródło zdjęć: © o2.pl
Lista zakupów:
- Cukinia
- Cebula szczypiorowa
- Papryka słodka lub peperoni
- Świeże pieczarki
- Pomidorki koktajlowe
Jak przygotować te pyszne szaszłyki?
Pokrój cukinię i paprykę na średniej wielkości kawałki. Pomidorków i pieczarek nie musisz kroić. Wszystkie nabij na patyki do szaszłyków. Skrop wszystko oliwą z oliwek, posyp odrobiną soli i pieprzu. Na rozgrzaną patelnię wlej kilka kropel oliwy i smaż na niej swoje szaszłyki ok. 4-5 min. Przed podaniem posyp szczypiorkiem i gotowe!
Widziałeś lub słyszałeś coś ciekawego? Poinformuj nas, nakręć film, zrób zdjęcie i wyślij na redakcjao2@grupawp.pl.