aktualizacja 

Zostało ci mięso z rosołu? Tak możesz je wykorzystać

14

Po niedzielnym rosole zostało ci mięso i nie masz pomysłu, co możesz z niego zrobić? W poniedziałek przygotuj... farsz do pierogów! Podziękujesz po posiłku.

Zostało ci mięso z rosołu? Tak możesz je wykorzystać
Pierogi (Pixabay)

Pierogi można przygotować na wiele różnych sposobów. Najbardziej znane w naszym kraju to m.in. pierogi z serem i ziemniakami, kapustą i grzybami czy szpinakiem. A czy próbowałeś zrobić pierogi z mięsem z rosołu? Są niezwykle delikatne i aromatyczne, a w smaku wprost fantastyczne! Twoja rodzina je pokocha. Zachęcamy do zostawienia w komentarzu opinii na temat tego przepisu.

Przepis na pierogi z mięsem z rosołu. Potrzebne składniki

  • 900 g mięsa z rosołu
  • 3 marchewki z rosołu
  • 1 mała pietruszka z rosołu
  • 2 cebule
  • 150 g wędzonego boczku
  • pieprz, sól
  • do ciasta na pierogi: 900 g mąki, 600 ml ciepłej wody, 70 ml oliwy, łyżka soli

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo...

Zobacz także: Sprawdzony przepis na wiosenną zupę z botwinki

Przepis na pierogi z mięsem z rosołu. Sposób przygotowania

  • Cebulę oraz boczek pokrój na drobną kosteczkę i podsmaż na patelni.
  • Mięso z rosołu (bez kości) zblenduj z marchewką, pietruszką i przyprawami.
  • Do mięsa dodaj przysmażony boczek z cebulą i wszystko razem wymieszaj.
  • Przygotuj ciasto na pierogi.
  • Rozwałkowane ciasto faszeruj przygotowanym mięsem.
  • Pierogi gotuj w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia na powierzchnię.
  • Pierogi z mięsem podawaj z rozpuszczonym masłem.

I nasze pierogi są już gotowe. Życzymy smacznego!

Trwa ładowanie wpisu:tiktok
Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić